Riaditeľka piešťanského Úradu práce za Smer skončila, obvinili ju z brania úplatkov
05 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Riaditeľku Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Piešťanoch Zuzanu Komárkovú dočasne odvolali z postu, kde pôsobila počas posledných piatich rokov. Informácie priniesli Topky.


Komárkovú z postu odvolali 10.7.2019 a je momentálne obvinená v trestnej veci prijímania úplatku. „Spomínaná štátna zamestnankyňa bola v súlade s § 66 ods. 1 zákona o štátnej službe dňom 9. 7. 2019 zaradená mimo činnej služby na základe obvinenia vydaného orgánmi činnými v trestnom konaní,“ citujú Topky hovorkyňu úradu Janu Lukáčovú. Podľa nej to potrvá do "právoplatného skončenia trestného stíhania, najviac však dva roky".

Topky píšu, že to malo súvisieť s kauzou okolo denných stacionárov. „Nie, nesúvisí to s denným DS, úrady práce nemajú nič spoločné s dennými stacionármi, nie sú zriaďovatelia, ani nemajú žiadne kompetencie,“ uviedla pre Topky hovorkyňa ministerstva práce Daniela Rodinová. Pre Topky to potvrdila to aj hovorkyňa Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

AKTUALITA: Kurilovská zvažuje ponuku od Druckera, čaká ju vstup do politiky?
Rektorka Akadémie Policajného zboru SR a špecialistka na trestné právo Lucia Kurilovská dostala ponuku vstúpiť do pripravovanej strany Tomáša Druckera. Ako uviedla pre agentúru SITA, túto ponuku zvažuje. Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | Peter Bachan, SITA


"V kauze denných stacionárov sa dlhodobo rieši falšovanie dochádzky, rodinkárstvo, zneužívanie dotácií či podvody. Rezort práce vykonáva pravidelné kontroly a zisťuje pochybenia. Štátny tajomník Branislav Ondruš sa dokonca v niektorých prípadoch obráti na Generálnu prokuratúru, kde rezort podá podania z podozrenia zo spáchania trestného činu subvenčného podvodu. Štát poskytol na denné stacionáre eurofondy vo výške takmer 139 miliónov eur," píše sa ďalej v článku.

Polícia v Piešťanoch mala pôvodne riešiť podozrenie z machinácií pri verejnom obstarávaní a zneužití právomoci verejného činiteľa, no táto vec bola odmietnutá.

Nejde ale o to, že by sa skutok nestal, práve naopak - celá vec bola posunutá na NAKA. „V prípade bolo vyšetrovateľom NPKJ vznesené obvinenie pre pokračovací zločin prijímanie úplatku podľa § 329 ods. 1, ods. 2 Trestného zákona,“ povedala pre Topky hovorkyňa Policajného prezídia Denisa Baloghová.

Trump povedal, že sa Sovietsky zväz "premenoval" na Rusko. Žije v alternatívnom vesmíre?
Donald Trump na stretnutí so svojimi stúpencami v americkom meste Cincinnati, Ohio povedal, že sa Sovietsky zväz dobrovoľne premenoval na Rusko, píše The Independent. Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | Ján Prokop


Stojí za pripomenutie, že v posledných komunálnych voľbách kandidovala Komárková za starostku obce Drahovce. Rok predtým kadidovala za poslankyňu v Trnavskom kraji. V komunálkach ju, ironicky, porazil nezávislý kandidát Miroslav Ledecký.

Ten má brata Vladimíra, ktorý je starostom Spišského Hrhova a momentálne pôsobí v strane Andreja Kisku Za ľudí. Jeho dcéra Vladimíra pracovala pre Kisku priamo v prezidentskom paláci.

Chcel šéfovať lesom v Tatrách, teraz tam ide stavať apartmány. V Jasnej bude opäť rušno
Pred piatimi rokmi chcela spoločnosť Skilandia stavať v Jasnej nové zjazdovky, Teraz chce pri zjazdovke Biela Púť postaviť rezort šestnástich apartmánových domov. O developerovi Huttovi, ktorý chcel šéfovať lesom v Tatrách a jeho firme informuje... Čítať ďalej
04 | 08 | 2019 | Peter Bachan