ŠPORT: Homola v nedeľu preteky v Nemecku nedokončil, celkovo je štvrtý v seriáli TCR Europe
04 | 08 | 2019 I SITA

Zatiaľ čo v sobotu sa automobilový jazdec Matej Homola vďaka penalizáciám súperov posunul až na konečné 6. miesto, v nedeľu už nemal toľko šťastia na pretekoch šampionátu TCR Europe na okruhu v nemeckom Oscherslebene.


Slovenský reprezentant v celkovom poradí seriálu TCR Europe klesol z tretieho na štvrté miesto s odstupom troch bodov na Francúza Juliena Brichého. Ďalší Slovák Martin Ryba skončil v nedeľu devätnásty rovnako bez bodového zisku, celkovo mu patrí 30. priečka.

V nedeľu po kontakte s belgickým pretekárom Maximem Pottym vo štvrtom kole došlo k poruche Homolovho auta Hyundai i30 N a preteky nedokončil.

ŠPORT: Hamilton siedmy raz triumfoval v Maďarsku, o víťazstve rozhodol tri kolá pred koncom
Víťazom Veľkej ceny Maďarska formuly 1 sa stal úradujúci majster sveta Lewis Hamilton na Mercedese. Britský pilot dosiahol ôsmy triumf v tejto sezóne a celkovo siedmy vo svojej kariére na známom okruhu Hungaroring neďaleko Budapešt. Čítať ďalej
04 | 08 | 2019 | SITA


"Zhasla mu kompletne celá prístrojová doska a po pár sekundách aj motor. Maťo sa len na zotrvačnosť dostal na začiatok boxovej uličky a z pretekov musel odstúpiť. Auto už nebolo možné naštartovať," informoval Homolov tím v tlačovej správe.

“Hnevá ma to. Nielen, že som preteky nedokončil, ale ešte som aj dostal trest za kontakt s Pottym. Nepríde mi to fér, Potty mi nenechal miesto a natlačil sa na mňa, po čom sa pretočil. Ja mám za to trest päť miest na štarte najbližších pretekov,” referoval Matej Homola.

Najbližšie preteky čakajú na Homolu 21.- 22.9. španielskom okruhu Circuit de Barcelona Catalunya.