KRIMI: Traja obvinení z lúpeže ostávajú vo väzbe
01 | 08 | 2019 I SITA

 Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici zamietol sťažnosti Júliusa F. zo Šášovského Podhradia, Magdalény H. zo Zvolena a Zuzany K. zo Žiaru nad Hronom, ktorých prvostupňový súd vzal do väzby za zločin lúpeže a prečin obmedzovania osobnej slobody v spolupáchateľstve.


Trojica trestnú činnosť spáchala voči 22-ročnému turistovi z Českej republiky. Prokurátor žiadal pre nich väzbu z obáv, že by mohli ujsť a pokračovať v trestnej činnosti.

Českého 22-ročného turistu Daniela oslovila vo Zvolene v polovici júla obvinená 29-ročná Magdaléna H., družka Júliusa F. Ponúkla mu možnosť prenocovať u nich doma. Daniel súhlasil a so všetkými obvinenými sa taxíkom prepravili do Žiaru nad Hronom, časť Šášovské Podhradie.

KRIMI: Opitý cyklista narazil pri písaní sms správy do zaparkovaného auta
Opitý Skaličan píšuci sms správu počas jazdy na bicykli narazil do zaparkovaného auta. Na vozidle poškodil sklo na zadných dverách a zadné svetlo, majiteľovi auta spôsobil škodu približne za 250 eur. Dopravná nehoda sa stala v utorok (30. 7.)... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | TASR


Tam sa obvinení začali správať nie ako správni hostitelia, ale požadovali od Čecha peniaze. Ten odmietol, tak ho napadli fyzicky. Július použil voči nemu teleskopický obušok, jedna z obvinených žien mu dala facku a druhá sa oháňala kuchynským nožom a hrozila mu vypichnutím oka.

Daniela potom zhodili na zem a orabovali ho o 350 eur. Pri fyzickom ataku lupiči spôsobili českému turistovi zranenia tváre a ruky, ktoré si nevyžiadali liečenie.

Vo väzbe za lúpež sa ocitli Július, jeho družka Magdaléna a neter Zuzana. Na slobode stíhajú aj štvrtú členku lúpežného komanda mladistvú, iba 14-ročnú Alexandru. Július bol doteraz päťkrát súdne trestaný, z toho raz za znásilnenie. Jeho družka Magdaléna stála pred súdom doteraz trikrát, väčšinou za majetkovú trestnú činnosť.

Obvineným hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

KRIMI: Obvinila troch mužov zo Starej Ľubovne z drogovej trestnej činnosti
Polícia obvinila troch mužov zo Starej Ľubovne z drogovej trestnej činnosti. Krajský policajný hovorca z Prešova Igor Pavlik informoval, že piatich podozrivých mužov zadržali policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Starej... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | TASR