DANKOV ODKAZ TRUBANOVI: Užívatelia drog tu nemôžu vládnuť, "Boh ochraňuj Slovensko"!
31 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Predseda Národnej rady a SNS Andrej Danko sa na Facebooku vyjadril k medializovaným informáciám, ako sa predseda Progresívneho Slovenska Michal Truban na videu z roku 2013 priznal k užívaniu drog. K situácii sa už vyjadril aj samotný líder koalície PS+Spolu.


Informácie k tejto téme sme vám včera priniesli ako prví:

TRUBAN PRIZNAL UŽÍVANIE DROG: "Badtrip" ho naučil, že keď je zle, nie je to na celý život
Na serveri YouTube sa objavilo video, kde predseda Progresívneho Slovenska a predvolebnej koalície PS+Spolu Michal Truban rozpráva pred mladými ľuďmi, čo ho naučil "badtrip", teda zlý stav po užití drogy. Čítať ďalej
30 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Po zverejnení článku už musel zareagovať už aj samotný Truban. Pre denník SME cez hovorcu odkázal, že ide o výsek z videa, kde študentom rozprával o jeho skúsenostiach z podnikateľského prostredia a úplných začiatkov jeho kariéry. Svoju prvú firmu rozbiehal s kamarátom na internáte.

"Hovorím úprimne aj o mojej skúsenosti s marihuanou. Konkrétne v tom videu hovorím o zlom stave, ktorý prichádza po opadnutí jej účinku. Zdieľal som túto skúsenosť aj na prednáškach o podnikaní, aby si mladí ľudia nemysleli, že marihuana vyrieši ich problémy," uviedol pre denník SME Trubanov hovorca.

"Fascinuje ma, akú námahu si niekto dáva, keď pozerá moje staré blogy a videá a hľadá čokoľvek, čo sa dá vytrhnúť z kontextu a účelovo zneužiť proti mne," dodal Truban.

Medzitým sa stihol k celej situácii vyjadriť aj predseda Národnej rady a SNS Andrej Danko.

"Užívatelia drog nemôžu vládnuť Slovensku. Líder Progresívneho Slovenska Truban sa priznal k užívaniu drog. Dokonca aj denník SME píše o Trubanovi, no len stranícky Denník N mlčí, že ich líder užíval opakovane drogy. Vraj len marišku. Takýto premiér Truban na rokovaní lídrov Európskej únie v Bruseli má hájiť záujmy Slovenska? Boh ochraňuj Slovensko!," uvádza sa v statuse na jeho stránke na Facebooku.

https://somzdediny.hlavnydennik.sk/pri-zbere-lesnych-plodov-na-ciernej-vode-zomrel-60-rocny-slovak/

Je dôležité podotknúť, že Danko sedí vo vláde so stranou, kde sa aspoň dvaja ministri neoficiálne spájali s užívaním kokaínu. Jeden z nich sa musel dokonca pred súdom obhajovať a dokazovať, že žiadne drogy neužíva.

Verejnosti ukázal negatívny výsledok testu z vzorky vlasov, ktorý si nechal spraviť v susednom Rakúsku. Tento typ testu však dokazuje len to, že testovaný neužíval drogy za posledné tri mesiace.

&__xts__%5B0%5D=68.ARAfvxh7JH_q5DSKtzH-DxG91wpFWwJ6j_N0M9v40h8qKvbjG1in2GiIngv1WgaPCoM_cgmRyn4Cuv50iVllCxdBEnqIVg9uww-03i809HXUzYY_pI1IYBtlLE9wimA_GTdSceOKP57Y3obrJliGJNr6vlGDLOjXuFYaLBqeIl3lskIZNmL6KBye2IfHyAbP-L_EoMiI6y0kVp17zJs5nKLQ92omowtNk7yn4fxv9tgfUs-Nuwvvz1fvErbwcuY_WwJBNKCCqqLviHp3SuYL21EuYG25ihEc7eOZa-Xf-Iw2iy8XCKIurlx-m_yNQgloGzzlIveqb55JpVACb-sE_hftfmHw4f4izBXD1VDpMidAEyy-RjdCqwRxmw&__tn__=-R