Prokuratúra bude informovať o postupe vo vyšetrovaní vraždy Kuciaka začiatkom augusta
30 | 07 | 2019 I SITA

Úrad špeciálnej prokuratúry plánuje začiatkom augusta rozsiahlo informovať o postupe v rozbehnutých vyšetrovaniach v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. Na svojej spravodajskej stránke noviny.sk o tom informuje TV JOJ. Pripomínajú, že práve Úrad špeciálnej prokuratúry vykonáva v tomto prípade dozor.


"Progres by mal významne nastať aj v prípade vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej," informuje televízia s tým, že podľa jej zistení prokuratúra neplánuje rozčleniť prípad, v ktorom figurujú piati obvinení. Zatiaľ stále spoločne stíhajú Mariana K. a Alenu Zs. ako objednávateľov vraždy novinára a Tomáša Sz., Miroslava M. a Zoltána A.

"Zoltán A. a Miroslav M. spolupracujú s políciou a sú naďalej stíhaní spolu s ďalšími obvinenými. Štyrom obvineným naďalej trvá predĺžená vyšetrovacia väzba a orgány činné v trestnom konaní stále majú čas podať na obvinených žalobu v rámci lehoty ich väzobného stíhania. Tá uplynie 27. novembra 2019," píše sa na stránke s tým, že Marian K. sa pre obvinenia z objednávky vraždy novinára vo väzbe nikdy neocitol. Čelí však obžalobe pre zmenky, pre ktoré je v súdnej väzbe.

Snažia sa vrahovia Jána Kuciaka zmiasť verejnosť aj políciu? Všetko nasvedčuje tomu, že je to tak
Polícia najprv považovala za vraha bývalého policajta Tomáša Szabóa, neskôr sa ale priznal jeho bratranec Miroslav Marček. Je to iba trik ako zmiasť vyšetrovateľov? Čítať ďalej
07 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Podľa zistení portálu noviny.sk minulotýždňové obvinenia ďalších dvoch osôb, ktoré mali dodať zbrane aktérom vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, nesmeruje zatiaľ k tomu, že sa tento prípad spojí s prípadom obvinených z vraždy novinára a jeho snúbenice.

Naďalej je trestné konanie pre nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami vedené samostatne. Adam H. a Dávid Sz. mali zabijakom dodať dva samopaly s tlmičmi a nábojmi pre vykonanie vraždy vysokopostavených prokurátorov Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku. Prokurátor Žilinka má taktiež ako jeho kolega, naďalej zabezpečovanú ochranu.