Karel Gott: Zápal pľúc už pomaly ustupuje ale z najhoršieho ešte nieje vonku
30 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Karel Gott v minulom týždni vážne ochorel a celé Česko sa opäť obávalo o jeho zdravie a prialo mu skoré uzdravenie. Blízki legendárneho speváka prezradili, či sa jeho stav po niekoľkých dňoch pokoja mení k lepšiemu.


Karel Gott minulý týždeň opäť vydesil celý národ, keď kvôli akútnemu zápalu pľúc na poslednú chvíľu odvolal koncert na festivale Benátska, svoje posledné vystúpenie v tomto roku. Dokonca musel chodiť do nemocnice na procedúru, pri ktorej mu lekári dávali infúzie a menili krv.

Karel Gott dostal správu od Českého prezidenta Miloša Zemana. Čo ho dojalo k slzám?
Spevák Karel Gott, ktorý nedávno oslávil 80. narodeniny, je plný prekvapení. Sám priznal, že mu kvapla nejaká tá slza, keď dostal darček od prezidenta Miloša Zemana! Čítať ďalej
22 | 07 | 2019 | Ján Prokop


Avšak na fotkách z nedeľného stretnutia s najstaršími dcérami už vyzeral o poznanie lepšie. Slová jeho najbližších potvrdzujú že je zákerná choroba na ústupe. "Zdravotný stav pána Gotta sa lepší, a zápal pľúc je pomaly na ústupe. Pán Gott je ďalej v ambulantnej starostlivosti lekárov, ktorí sledujú jeho celkový zdravotný stav, "povedala jeho hovorkýňa pre Super.cz.

Ďalšiu správu o Gottovom zdraví podala jeho najstaršia dcéra, ktorá s ním cez víkend strávila veľa hodín. "Otec pôsobil v nedeľu dobre! Už taky lepšie hovoril, takže je to lepšie, ten zápal pľúc ustúpil. Boli sme u neho od 14:00 do 22:00 hodiny večer a bol bezchybný, "zverila sa Blesku Dominika Gottová.

Gott so zápalom pľúc nebojuje prvýkrát. Rovnaké ochorenie ho postihlo už pred pár mesiacmi po tom, čo v marci 2016 oznámil, že porazil rakovinu lymfatických uzlín. Navyše sa u neho cyklicky opakujú respiračné ochorenia, ako sú zápaly horných dýchacích ciest či zápaly priedušiek.

ŠPORT: So Šatanom oslavoval zisk Stanleyho pohára, krátko pred 40. narodeninami ukončil kariéru
Kanadský hokejový útočník Chris Kunitz, ktorý naposledy pôsobil v tíme Chicago Blackhawks, oznámil vo veku 39 rokov koniec svojej hráčskej kariéry. V NHL strávil 15 sezón a až štyrikrát sa tešil zo zisku Stanleyho pohára. Po tom ako zavesil korčule... Čítať ďalej
30 | 07 | 2019 | SITA