Gott bojuje s vážnou chorobou, denne mu menia krv
26 | 07 | 2019 I Marek Molnár

Bol presvedčený, že vystúpi na festivale Benátská!, v stredu šiel Karel z nemocnice, kde denne dochádza kvôli výmenu krvi, rovno do skúšobne. O tri hodiny svoju účasť na festivale zrušil.


Karel bol v posledných dňoch hospitalizovaný kvôli akútnemu zápalu pľúc, pričom bol v utorok prepustený. Vôbec mu nenapadlo, že by včera večer nevystúpil na festivale Benátská!.

„Doktori mu nič nezakázali, ale dôrazne mu nedoporučovali vystúpiť. Upozorňovali ho, že hazarduje so životom," prezradil Blesku Karlov kolega z kapely Pavel Větrovec, ktorý ho sprevádza už štyridsaťtri rokov. „Lenže Karel je "blázon", má svoju hlavu, pričom nechce sklamať fanúšikov. Na festivale chcel vystúpiť za každú cenu," ďalej prezradil Větrovec.

Gott si festival nenechal vyrozprávať, aj keď vie, že je vážne chorý. Zažil zápal pľúc a súčasné teplá sú nebezpečné aj pre zdravých ľudí. „K tomu všetkému ho denne vozí jeho žena Ivana do nemocnice, kde mu menia krv a je na kapačkách. Aj napriek tomuto všetkému sa nehodlal vzdať," prehlásil Slavíkov člen kapely.

V stredu doobeda Gotta odviezla jeho žena do Všeobecnej fakultnej nemocnice na Karlovom námestí, z nemocnice ho viezla proti svojej vôli na skúšku s Větrovcom do jednej pražskej skúšobne.

Prečo nie sme zdraví? Slováci si neužívajú život bez chorôb dlho
25 | 07 | 2019 | Marek Eliáš, vZdravotníctve/SITA


„Mali sme dať dokopy repertoár na štvrtkový večer. Nebolo mu zrovna najlepšie, ale skúšku podstúpil," opisuje Větrovec, pričom dodáva, že ho všetci presviedčali aby nevystúpil, keďže tam malo byť skoro štyridsať stupňov a šlo by mu o život.

„Ivana plakala, už ho prosila skoro na kolenách, nech to vzdá a nič. Dokonca prosila aj mňa, nech mu to zakážem ako člen kapely. Dohováral som mu ale márne, tak veľmi chcel vystúpiť," pokračoval Větrovec.

Gott statočne dve hodiny skúšal a potom šiel s manželkou domov. „Lúčil som sa sním, pričom sme boli dohodnutí aby som mu čo najskôr poslal návrh repertoáru. Približne hodinu nato mi prišla SMS, že na festivale Benátská! nevystúpi," prezradil člen kapely. Karelovi sa údajne urobilo tak zle, že aj proti svojej vôli musel počúvnuť lekárov.

„Príde mi to divné, že nebudem hrať s Karlom. Na druhú stranu som rád, že nevystúpi, bola by to poprava pri jeho zdraví," úprimne dodal na záver Větrovec, ktorý mu hneď nato zatelefonoval, avšak Gott už telefón nevzal.

METEOROLÓGOVIA VARUJÚ: Slovensku hrozia supertropické dni
24 | 07 | 2019 | tasr