Sankcie majú dopad na nemecké podniky, tvrdí člen Nemeckého spolkového snemu
19 | 07 | 2019 I Marek Molnár

Západné ekonomické sankcie voči Rusku sú „nesprávnou medicínou“, pretože nemali požadovaný účinok, vyhlásil Klaus Ernst, predseda Hospodárskeho výboru Nemeckého spolkového snemu.


„Ak predpíšete liek a zistíte, že účinok tohto lieku chýba, potom musíte premýšľať, či to je ten správny liek,“ prehlásil v rozhovore pre nemecké spravodajstvo Deutschlandfunk.

Nemecký politik poukázal na to, že v dôsledku sankcií sa Rusko preorientovalo na Čínu, pričom obe krajiny výrazne zlepšili svoje obchodné vzťahy.

Medzitým sa obchod medzi Nemeckom a Ruskom znížil a „to je skutočný problém,“ prehlásil Ernst a ďalej dodal: "Rusko sa snaží nahradiť Európu Čínou, ale silná Európa jednoducho nie je možná bez Ruska, opakujem, nie je možná."

Ernst poznamenal, že Rusko a Európska únia „musia získať viac spolupráce“.

Vzťahy medzi Ruskom a západnými krajinami sa za posledných päť rokov dramaticky znížili po tom, čo Brusel podporil hospodárske sankcie uložené Washingtonom.

USA a Čína diskutovali o obchodnej vojne cez telefón, údajne by mohlo nasledovať osobné stretnutie
Americkí a čínski predstavitelia spolu komunikovali vo štvrtok cez telefón, pričom dve najväčšie ekonomiky sveta sa snažili ukončiť celoročnú obchodnú vojnu, minister financií USA Steven Mnuchin navrhol, aby nasledoval aj osobný rozhovor.... Čítať ďalej
19 | 07 | 2019 | Marek Molnár