Fotografie z ktorých behá mráz po chrbte. Idylická scéna sa v momente zmenila na thriller (FOTO)
07 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič

Po celodennej zábave na pláži v New Smyrna Beach (Florida) sa už profesionálny fotograf Dan Watson chystal zbaliť všetky veci a naložiť svoje deti do auta. Už oblečené deti však chcel ešte v závere dňa nafotiť na Instagram, keďže sa mu zdalo byť priaznivé svetlo.


Vo svojej výbave mal aj pribalený dron, ktorým chcel zvečniť rodinku v mori. "Do 30 sekúnd od toho, ako sa dron vzlietol, uvidel som tieň pohybujúci sa vo vode," povedal Watson.


Tým tieňom bol žralok, plávajúci len niekoľko metrov od miesta, kde jeho tri det, (Landon, 5; Jonathan, 6; a Grace, 9), ošpliechavali v plytkej vody. Watson uvidel na svojom telefóne cez dron pohybujúci sa tieň v blízkosti jeho detí. Okamžite vykríkol: "Žralok!"


"Kričal som na moju ženu, ktorá bola o niečo bližšie k deťom, aby deti rýchlo vybehli z mora," povedal Watson. V strese a chaose však profesionálny fotograf neváhal a klikol na ovládač dronu, aby urobil fotografie tejto scény. "V tej chvíli som mal strach, že to nestihnú," povedal Watson. "Vyzeralo to, že žralok je veľmi blízko a pohybuje sa pomerne rýchlo k deťom."




žralok
Na fotografii, ktorá vyzerá ako plagát pre nový diel filmu Čeľuste, môžno vidieť tieň žraloka, ktorý plával smerom k brehu.

"Viem, že v tejto oblasti sú žraloky. Nemyslím si, alebo lepšie povedané, nemyslel som si, že sú aj v takto plytkých vodách, kde sa ľudia vo všeobecnosti cítia bezpečne," povedal Watson.




žralok
O niekoľko sekúnd neskôr Watson klikol na ďalšiu fotku, ktorá ukazuje, ako sa deti utekajú v strachu z mora smerom k pláži a žralok už vzdáva svoju nádej na korisť a pláva preč od brehu.

Sú to deti. Nikdy neviete presne, ako rýchlo budú vedieť reagovať,“ povedal Watson. "Našťastie po tejto výstrahe začali bežať k brehu veľmi, veľmi rýchlo. V tej cvhíli by sme sa o tejto hrozbe nijakým spôsobom nedozvedeli a ani by ju nevideli, keby som práve nevzlietol s dronom," povedal Watson."Teraz sa trochu obávam vody. Myslím si, že nabudúce budeme asi radšej stavať hrady."




Profesionálny fotograf Dan Watson so svojou manželkou a tromi deťmi

Typ žraloka nie je známy. Prednedávnom však žralok napadol surfera na tej istej pláži.