Harry s Meghan si užívajú z peňazí daňových poplatníkov. Tí toho majú plné zuby
03 | 07 | 2019 I František Németh

Vojvoda a vojvodkyňa z mesta Sussex poriadne podráždili snáď skoro každého. Ich luxusné sídlo si dali prestavať a pritom míňajú ako o život. Pomaly preniká na verejnosť, na čo všetko minuli - napríklad ich najnovší výstrelok je predražená vaňa.


Informácie o cene obrovskej rekonštrukcie sídla Frogmore sa verejnosť dozvedela vďaka zverejneniu účtov kráľovskej rodiny. Novinárov aj obyčajných ľudí to nenechalo chladnými, keď zistili, že minuli takmer 2,4 milióna britských libier.

V tejto sume sú zahrnuté predmety ako napríklad dve obrovské záhrady na mieru, nové podlahy, potrubia, či predražené ozvučenie sídla. To všetko preto, aby táto rezidencia pôsobila exkluzívne, teda ako prerobená farma v Soho, čo je jedna z najdrahších oblastí v Londýne. Dnes tu stoja prepychové hotely, pričom jeden z nich vlastní priateľ Meghan, ktorý ju údajne inšpiroval pri rekonštrukcií.

ŠOKUJÚCE: Gottova fotka z dovolenky odhalila tajomstvo!
Stará láska nehrdzavie? Český slávik z dovolenky na Sardínii prezradil, na akú ženu mal v minulosti zálusk. Mladý Karel Gott v deviatej triede mal oči len pre jednu ženu, svoju učiteľku ruštiny, ktorú nedávno pozval k sebe domov na... Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | František Németh


Aby sa ich sídlo naozaj podobalo na rezidenciu ako zo Soha, prišla poriadne mastná investícia v podobe medenej, ručne vyrábanej vane od prémiovej značky William Holland. Tento produkt nestojí zrovna málo, podľa internetových stránok ceny začínajú pri čiastke takmer šesťtisíc eur.

Môžme len hádať, aké ďalšie veci sa skrývajú vo Frogmore, to sa ale pravdepodobne verejnosť nikdy nedozvie. Kráľovná Alžbeta II. údajne darovala ich novorodenému synčekovi Archiemu minimálne ďalších milión libier z peňaženiek daňových poplatníkov. Celkovo sa tak prestavba vyšplhá na sumu 4 milióny eur.

Denník Daily Mail získal očité svedectvo o udalosti, ktorá sa prihodila len chvíľu nato, čo im bol položený do spálne nový skvostný koberec. Do miestnosti vbehol pes kráľovskej dvojice, ktorý mal celý koberec znečistiť blatom.

Pri čistení ale jeden z členov personálu použil príliš silné čistidlá a znehodnotil ho. Podľa zdroju to Harrymu a Meghan vôbec neprekážalo a nový koberec bol objednaný lusknutím prsta. Predsa len to neplatili z ich peňazí.

AKTUALIZOVANÉ: Poznáme prvé mená na vrcholných postoch EÚ, je medzi nimi aj nemecká ministerka obrany
Novou predsedníčkou Európskej komisie sa stane nemecká ministerka obrany Ursula von der Leyenová. Informoval o tom v utorok na Twitteri predseda Európskej rady Donald Tusk s tým, že sa na tom v utorok dohodli lídri na summite EÚ v Bruseli. Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | TASR