Slovenským hradom pomôžu s obnovou dobrovoľníci zo zahraničia
28 | 06 | 2019 I TASR

Pri obnove hradov prídu na Slovensko pomáhať dobrovoľníci z celého sveta 26. rok. Tentoraz ich bude 68, konkrétne z Brazílie, Dánska, Taiwanu, Nemecka, Talianska, Turecka a iných krajín na ôsmich medzinárodných dobrovoľníckych táboroch (workcampoch). Za organizátorov z občianskeho združenia Inex Slovakia o tom informovala Miroslava Zváčová.


Dobrovoľníci pomôžu s renováciou hradov v Brekove, Šebeši a v Uhrovci. "Pripravia zábavné voľnočasové aktivity a výlety pre ľudí s postihnutím v DSS Integra v Bratislave, OZ Barlička v Prešove či pre deti v Šuranoch. Pomoc potrebuje aj dedinka Slatinka pri Zvolene, kde sa budú realizovať najmä environmentálne práce. Tí, ktorí sa radi starajú o zvieratá, ocenia workcamp v Zlatnej na Ostrove," uviedla Miroslava Zváčová. Na každom tábore sa uskutoční podujatie „Hody kultúr“. Na účastníkov čakajú prezentácie krajín a kultúr dobrovoľníkov.

Poliačik zrejme končí v Rade Európy. Podľa Danka "poškodil dobré meno Slovenska"
Člen slovenskej delegácie v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy a poslanec Národnej rady Martin Poliačik sa pridal k ďalším delegátom z Estónska, Gruzínska, Lotyšska, Litvy, Poľska a Ukrajiny, a spoločne odsúdili navrátenie hlasovacích práv Rusku,... Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Prvý medzinárodný dobrovoľnícky tábor (workcamp) sa uskutočnil po skončení prvej svetovej vojny.

"Tábory trvajú jeden až tri týždne a ročne sa ich zúčastní 14.000 dobrovoľníkov, ktorí vycestujú a pomôžu bez nároku na mzdu.  Odmenou sú im nové priateľstvá, zlepšenie sa v cudzom jazyku, stávajú sa samostatnejší, tolerantnejší, flexibilnejší a otvorenejší novým výzvam," dodala Zváčová.

Škody spôsobené krúpami v Košiciach sa rátajú na tisíce. Poškodili cez tisíc automobilov
Vyše tisíc áut poškodil ľadovec, ktorý sa vo štvrtok popoludní prehnal Košicami. Krúpy s veľkosťou golfových loptičiek rozbíjali sklá áut a výrazne poškodili kapoty. Klienti Allianz - SP nahlasujú svoje poistné udalosti a aktuálne počet škôd... Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | TASR