Kiska predstavil stranu Za ľudí, varoval, že Smer chce vládnuť s Kotlebom a Harabinom
Andrej Kiska dnes v Banskej Bystrici ohlásil, že založí politickú stranu s názvom Za ľudí. „Nie je to strana jedného človeka, ale najlepší tím pre Slovensko,“ tvrdí bývalý prezident.

Uviedol, že za ľuďmi v jeho tíme sú príbehy, ktoré za nimi stoja. Spolu s ním sa pred novinárov postavili aj starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký, primátor Nitry Marek Hattas, bývalý veľvyslanec SR pri NATO Tomáš Valášek, bývalá europoslankyňa Jana Žitňanská či bývalý hovorca iniciatívy Za slušné Slovensko Juraj Šeliga.

Na pripravovanej strane sa podieľajú aj primátor Hlohovca Miroslav Kollár či primátorky Zvolena Lenka Balkovičová a Lučenca Alexandra Pivková.

V príhovore varoval, že Smer je pripravený vládnuť s Kotlebom aj s Harabinom a aj preto zdôraznil, že „nemôžeme prísť ani o jeden hlas.“ Za možných partnerov označil SaS, OĽaNO, KDH, aj PS/Spolu. „Neposielajme si odkazy cez médiá, máme na seba telefóny,“ pripomínal. Povedal však aj to, že chce osloviť voličov, ktorí si doteraz nevedeli vybrať medzi stranami súčasnej opozície.

Ako prvú základnú prioritu pomenoval kvalitné a dostupné zdravotníctvo pre každého. Chcú určiť maximálne čakacie doby na lekárov a dostatok kvalifikovaných sestier.

Ďalšou prioritou je spravodlivosť – teda naplnenie kréda, že pravidlá a zákony musia platiť pre každého. Potrebná je pre to nezávislá policajnú inšpekciu a zrýchlenie súdov.

Správu budeme aktualizovať!