Bolton obvinil (nielen) Rusko zo šírenia dezinformácii o jeho sporoch s Trumpom. Kde je ale pravda?
14 | 06 | 2019 I Zuzana Vargová

Na fóre, pod záštitou The Wall Street Journal, poradca amerického prezidenta John Bolton povedal, že odporcovia Washingtonu, vrátane Ruska, šíria zvesti o jeho sporoch s Donaldom Trumpom.


Podľa Boltona majú Spojené štáty v úmysle posilniť útočné operácie v kyberpriestore a tým reagovať na útoky hackerov. Podľa neho od minulého roka, keď prezident Donald Trump zrušil obmedzenia na americké útočné operácie v kybernetickej sfére, sa krajina zamerala na to, aby zabraňovala zásahom do amerických volieb a proti ekonomickej špionáži. V tomto prípade Bolton zdôraznil, že nejde len o virtuálny priestor.

Google v roku 2018 zarobil až 4,7 miliardy dolárov len od spravodajských organizácií, hovorí štúdia
Svetom prehrmela šokujúca správa, ktorá obsahuje jednoznačné informácie o tom, ako spoločnosť Google v roku 2018 získala online príjmy z reklamy vo výške 4,7 miliardy USD. Celý americký spravodajský priemysel dosiahol v tom istom roku kumulovanú... Čítať ďalej
14 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


Počas svojho prejavu Bolton povedal, že Rusko, Severná Kórea, Irán, Čína a Venezuela "sa rozhodli pokúsiť sa šíriť dezinformácie o administratíve" Donalda Trumpa. Politik najmä obvinil "oponentov a súperov" Spojených štátov z šírenia nepravdivých informácií o sporoch poradcov s prezidentom.

WSJ pripomenul, že Bolton, ktorý má povesť militaristu, opakovane žiadal zmenu režimu v Iráne predtým, ako vstúpil do Trumpového tímu. Podľa zdrojov blízkych prezidentovi však Trump odmieta akúkoľvek možnosť vojenského zásahu do vnútorných záležitostí Teheránu.

Bolton tiež pred mesiacom povedal, že vypustenie balistických rakiet krátkeho doletu zo strany Severnej Kórey porušilo rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN. Nasledujúci deň však Trump poznamenal, že tieto štarty mu nevyvolávajú obavy.

AKTUALITA: Nová strana Andreja Kisku sa bude volať "Za ľudí"
Na ministerstvo vnútra bolo doručené oznámenie o tom, že sa začínajú zbierať podpisy na vznik novej politickej strany dosluhujúceho prezidenta Andreja Kisku, informujú tvnoviny.sk. Čítať ďalej
14 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Boltonové slová komentoval hovorca čínskeho ministerstva zahraničia Gen Shuang. Podľa neho pochádzajú všetky správy o rozporoch v rámci americkej vlády z amerických médií. Diplomat tiež dodal, že Boltonové výroky mu pripomínajú udalosti roku 2003, "kedy niektoré krajiny napadli Irak pod zámienkou nájdenia zbraní hromadného ničenia".