Komentár Anny Belousovovej: Niečo sa chystá II.
29 | 05 | 2019 I Anna Belousovová 
Stále viac a viac mám taký pocit, akoby to, čo sa teraz deje v politike tu už raz bolo. 

Táto situácia mi pripomína rok 1998. Len pripomeniem: vo voľbách v roku 1998 sa podarilo vtedajšej opozícii na čele s Dzurindom prevalcovať Mečiara. Scenár bol podobný tomu dnešnému : demonštrácie na námestiach, mobilizácia verejnosti umeleckými "osobnosťami", tvrdé mediálne útoky.... Nechcem tým povedať, že nebolo pre čo protestovať a čo Meciarovi vyčítať .

Opozícii bolo čím strieľať , výdatne im nabíjali sami členovia koalície . Ale podobné, ba omnoho  horšie "hriechy"mal neskôr aj Dzurinda. Ale k tomu boli médiá a pod ich vplyvom aj verejnosť omnoho milosrdnejší.

Voľby v 1998 boli doslova na život a na smrť . Opozícia vytvorila volebnú stranu SDK a na jej kandidátke demonštroval jednotu celý protimečiarovský blok, masívne podporovaný hlavne USA ambasádou .

Vtedy som mala tiež taký zvláštny pocit,že sa "niečo chystá". A naozaj sa chystalo! Pár mesiacov po voľbách sme zistili čo. Chystalo sa bombardovanie Juhoslavie ! Preto bolo nutné mať pri kormidle "svojich", ktorí dajú súhlas na prelety lietadiel NATO.

Dnes pozorujúc slovenskú politiku mám znovu ten zvláštny pocit, že sa "niečo chystá".  Praktický sa opakuje scenár z roku 1998. Protesty , námestia, mediálne tlaky ...

Tým nechcem povedať , že neoprávnene . Stále budem tvrdiť , že keby "nemali náboje, nestrieľali by".  Dlhoročné vládnutie Smeru , to sú roky premárnených šancí pre Slovensko a zneužitej dôvery jeho občanov.

Neteším sa však tomu , čo Smer vystrieda . Bude to ešte oveľa horšie .

Teraz nemám na mysli len kradnutie zo štátneho majetku a eurofondov, ani aroganciu moci , ktorá dosiahla asi maximum . Obavy mám z toho, kto Smer a jeho kumpánov vystrieda a aké to bude mať dôsledky pre Slovensko . K moci sa chystajú politické strany nasledujúce odkaz Dzurindu a spol. Ich "gazdovia" sú tiež na USA ambasáde . A čo sa chystá , môžeme sa skúsiť dovtípiť aj z toho, že v ostatnom čase sám prezident USA prejavil nebývalý záujem o tie krajiny Európy, ktoré sú prvé na rane v prípade konfliktu s Ruskom, alebo ak by niečo ruplo na Blízkom východe . USA nikdy nerobia nič len tak a vždy sú na prvom mieste ich záujmy . A ich záujmom teraz je  vytvoriť nárazníkovú zónu v línii  štátov Poľsko, Česko, Slovensko, Maďarsko, Bulharsko a tiež mať v týchto štátoch "svojich" ľudí v mocenských pozíciách.

A kto vie , čo sa ešte bude diať . Dnešná informácia o konflikte v Kosove a plnej bojovej pohotovosti srbskej armády mnohé naznačila ...

Niečo sa teda určite chystá ! Tí "druhí" vedia čo a sú pripravení prevziať moc a slúžiť svojim pánom.

Jasné to dokázali prezidentské voľby. Vedeli pekné zahrať divadlo o zjednotení dobra proti zlu. Mistrík sa charakterne vzdal v prospech Čaputovej a tá vyhrala. Ľudia uverili jednoduchej rozprávke . Pripravený je už jej druhý diel . Má názov Zjednotenie dobra proti zlu v parlamentných voľbách. Predpremiérou boli voľby do EP, keď  Progresívne Slovensko a Spolu demonštrovali jednotu na spoločnej kandidátke .

A premiéra - parlamentné voľby v marci - budú o ich zjednotení s Kiskom .Tak je to v scenári pripravené. A je vysoko pravdepodobné, že tento scenár sa naplní.

Proslovenská politická scéna totiž nie je schopná žiadnej adekvátnej reakcie, práve naopak svojou roztrieštenosťou a rozhádanosťou mu nahráva. Jednoducho národné spektrum nevie dať voličom jednotnú a normálnu ponuku !

V jednote je sila ! To platilo a platí !  A tiež : rozdeluj a panuj!

Národné sily sú nejednotné a rozhádzané preto, lebo egá tzv. vodcov sú silnejšie ako ich láska k národu . Každý kto si o sebe myslí, že je spasiteľ , ide hneď zakladať stranu .
Novú, s novými ľuďmi a bla, bla , bla . Najnovšie Harabin

Akoby ich už nebolo dosť .Potom si povedia , že ONI vyhrali. Tak ako to povedal Kotleba po prezidentských voľbách.  Ale že Slovensko prehráva , to im je "lautr"  jedno ...

Jediná šanca ako zvrátiť to, čo je pripravené ,je zjednotiť národných voličov ponukou normálnej národnej politiky , ktorej deficit na Slovensku je viac ako viditeľný .

Je veľa schopných ľudí, osobnosti ,ktorý majú v tomto smere čo ponúknuť s pokorou a úprimne.

Napríklad aj tí, čo v najlepšej snahe dať nádej Slovensku vypracovali Manifest pre Slovensko, program zásadných a potrebných spoločenských zmien, zvlášť zmien politického systému .