Vojna medzi Iránom a USA už začala slovnou prestrelkou na Twiteri
20 | 05 | 2019 I Imrich Kovačič

Irán sa ostro ohradil proti včerajším hrozbám Donalda Trumpova, ktoré na adresu Iránu twitoval na svojej obľúbenej sociálnej sieti. Prezidentovi USA dnes adresoval iránsky Minister zahraničných vecí, Mohammad Javad Zarif ostré výčitky. Na svojom Twiteri napísal, že Iránci žijú v tejto krajine po celé tisícročia, zatiaľ čo všetci agresori už odišli.



“Ekonomický terorizmus a ani genocídne posmešky nikdy neporazia Irán.” píše Zarif na Twitteri a amerického prezidenta provokuje, či práve on „dúfa, že dosiahne to, čo nedosiahli ani Alexander Veľký, ani Džingischán a iní agresori, ktorým sa to nikdy nepodarilo,“ 


Zarifova správa prišla ako reakcia Iránu na Spojené štáty, ktoré prostredníctvom vyjadrení prezidenta Trumpa slovne napadli Irán. Ten prednedávnom prilial olej do prebiehajúcej vojny slov medzi USA a Iránom, svojim statusom, že ak chce Irán bojovať, “bude to oficiálny koniec Iránu.”



Minulý týždeň sa na adresu eskalácie napätia medzi Iránom a USA vyjadril aj generálmajor Hossein Salami, veliteľ iránskych elitných Zborov revolučných gárd (IRGC). Povedal, že islamská republika nechce bojovať proti USA, ale je pripravená na akúkoľvek možnosť. Vedúci predstavitelia Washingtonu „nemôžu viesť vojnu na ktorú nemajú žiaden mandát,“ vyjadril sa Salami. 


Ak chce Irán bojovať, bude to jeho koniec, tvrdí Trump
Americký prezident Donald Trump pohrozil Iránu jeho zničením. "Ak chce Irán bojovať, bude to oficiálny koniec Iránu. Nikdy viac sa nevyhrážajte Spojeným štátom!" napísal Trump v nedeľu na Twitteri. Čítať ďalej
20 | 05 | 2019 | Peter Králik/TASR