Hlina vs. Kuffovci - nový názorový konflikt na slovenskej politickej scéne?
02 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Hlina tvrdí, že by sa mali kresťanské hlasy trieštiť.


Predseda KDH Alojz Hlina kritizuje stranu KDŽP - Kresťanská demokracia - Život a prosperita. Tí sa na svojej facebookovej stránke vyjadrili k tomu, že Najvyšší súd nerozpustil stranu Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko.

"Byť na mieste ĽSNS, zvážili by sme všetky právne kroky na všetkých novinárov a politikov, ktorí roky tvrdili opak a dali jej prívlastok fašistická. Teraz je legitímne očakávať, že ĽSNS môže byť aj vládnou stranou," napísala strana KDŽP na svojej sociálnej sieti.

To nenechalo predsedu najstaršej kresťanskej strany chladného. "Niekto má tendenciu podsúvať, že došlo k rozdeleniu konzervatívnych, kresťanských hlasov. Sú tu kresťanskí demokrati. Je tu konsolidované, omladené KDH. Potom tu je strana, ktorá dáva takéto statusy na FB," napísal Hlina.

AKTUALITA: Do funkcie riaditeľa NAKA nastúpil Branislav Zurian
Novým riaditeľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) je Branislav Zurian. Do funkcie ho ustanovil policajný prezident Milan Lučanský. Čítať ďalej
02 | 05 | 2019 | tasr


Ten je presvedčený o tom, že "je tu ešte ďalšia strana s "K" v názve, ktorá vznikla len kvôli tomu, aby bol niekto ďalších päť rokov europoslanec, a to aj za tú cenu, že to KDH ublíži." KDŽP sa týmto vyjadrením podľa neho "vyfarbili". "Oni sú schopní po neúspechu v EU voľbách, dohodnúť sa s Kotlebom a do NR SR kandidovať s nimi," predpovedá.

Predseda KDH tiež prosí všetkých, "ktorí majú tendenciu podsúvať teóriu o rozštiepení kresťanských hlasov, hovorte pravdu. Neklamte." Tvrdí, že KDH odmieta "fašizoidné tendencie", stranu Smer, fanatizmus a večných poslancov. KDH "odmieta sa nechať vydierať a tí, ktorí sa s tým nevedia zmieriť si pozakladali, dokonca nakúpili iné strany a hazardujú s hlasmi kresťanov."

Podľa Hlinu "Slovensko potrebuje KDH" a každý, kto pomáha deštrukcii demokratickej konzervatívnej scény je mimoriadne nezodpovedný k našej krajine."