Saakašvili: Ponechať Porošenka na slobode by bola chyba!
25 | 04 | 2019 I Peter Králik

Bývalý gruzínsky prezident a bývalý šéf regiónu Odesa Michail Saakašvili povedal v rozhovore pre stranu.ua, že by bolo chybou ponechať Petro Porošenko na slobode.


Takisto oznámil svoje plány potom, čo prezidentské voľby na Ukrajine vyhral voľby Vladimir Zelenskij.

"On (Porošenko.) Bude v každom smere" otriasať "Zelenským. Pokiaľ nebude na Porošenka vydané trestné konanie, potom túto šlachetnosť, ako viem z vlastnej skúsenosti, neocenia. Porošenko považuje každú šľachetnosť za slabosť. A kedykoľvek to bude možné, vrazí nôž do chrbta, "zdôraznil Saakašvili.

Zároveň poznamenal, že neponáhľa na návrat do Kyjeva. Politik pripomenul, že nebol zbavený svojho ukrajinského občianstva súdom, ale rozhodnutím prezidenta Petro Porošenko. Teraz by sa mala nová hlava krajiny ujať  jeho prípadu.

"Sledoval som všetky Zelenského filmy" Sluha ľudu "a dospel k záveru, že nie je len nejaká prostáčika. Má všetko premyslené. Predpovedal všetky ťažkosti, ktoré pred nami ležia. A na túto pozíciu je veľmi dobre pripravený, "povedal Saakašvili.

Saakašvili tiež uistil, že nechce zaujať politické miesta, ale je pripravený poskytnúť rady tým, ktorí ich potrebujú, napríklad formou prednášok.