Ministerstvo zahraničia eviduje na Srí Lanke 45 občanov Slovenska. O obetiach nemá informácie
21 | 04 | 2019 I Peter Králik
Ministerstvo zahraničia eviduje na Srí Lanke 45 občanov Slovenska, zatiaľ nemá informácie, že by medzi obeťami alebo zranenými boli slovenskí občania. Podľa hovorcu Borisa Gandela sa pracovníci veľvyslanectva v indickom Dillí spojili s honorárnym konzulom v Colombe aj s miestnymi úradmi.

Medzi obeťami výbuchov na Srí Lanke je najmenej deväť cudzincov. Ich národnosť nie je známa. (afp)



Na najmenej 137 mŕtvych a viac ako 400 zranených stúpol počet obetí výbuchov, ku ktorým došlo v nedeľu v troch katolíckych kostoloch a troch hoteloch na Srí Lanke. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie srílanskej polície.

Nemenovaný príslušník srílanskej polície pre AFP potvrdil, že najmenej 45 ľudí zahynulo v metropole Kolombo, kde sa terčom útokov stali tri hotely a jeden kostol. Najmenej 67 ľudí zomrelo po útoku na kostol v meste Negombo, ležiacom približne 35 kilometrov severne od Kolomba. Ďalších 25 mŕtvych si vyžiadal aj útok na kostol v meste Batticaloa na východe Srí Lanky. V kostoloch boli v čase útokov veriaci, ktorí prišli na veľkonočnú omšu.

Podľa miestnej polície majú najmenej dva z útokov na svedomí samovražední atentátnici. Agentúra AFP tiež uviedla, že medzi obeťami je aj najmenej deväť cudzincov.