Vadalu spomína aj florentská polícia: Hovorí sa v esemeskách o Ficovi?
02 | 04 | 2019 I Roman Suchý
Z dokumentov, ktoré získal investigatívny tím Jána Kuciaka je zrejmé, že telefón Antonina Vadalu bol od roku 2014 odpočúvaný aj orgánmi vo Florencii, informoval Trend. V týchto dokumentoch sa nachádzajú aj prepisy niektorých správ, ktoré poslal taliansky podnikateľ Antonino Vadala jednému z jeho obchodných partnerov.

V jednej z esemesiek vyjadruje Vadala nespokojnosť s postupom svojho partnera: „Ahoj chcel by som vedieť, či si myslíš, že jednáš s hlúpym dievčaťom. Všimol som si nedostatok serióznosti pri dodržiavaní záväzkov, čo mi spôsobuje vážne problémy so šéfom kabinetu, pretože už boli investované peniaze do prijatia špecializovaného personálu.

Zsuzsová všetko poprela. Odmieta vinu aj spoluprácu s Kočnerom na príprave vraždy
02 | 04 | 2019 | Peter Králik/TASR


Nehovoriac o strate mojej dôveryhodnosti, pred tými, ktorí ma rešpektujú už dvadsať rokov, preto ťa okamžite očakávam.“ Táto správa mala byť adresovaná Talianovi, s ktorým podľa vyšetrovateľov dohadoval istý kokaínový obchod. Vo Vadalovej komunikácii sa nachádza obrovské množstvo skrytých narážok, preto nie je jasné, kto sa skrýva za označením „capo di gabinetto” (šéf kabinetu), alebo kto je „špecializovaný personál”.

Investigatívne centrum Jána Kuciaka zverejnilo ešte vo februári informáciu, že v roku 2012 s Antoninom Vadalom v priateľskom tóne telefonoval aj expremiér Slovenskej republiky Robert Fico. Antonino Vadala je podozrivý z členstva v talianskej drogovej mafii, čo je jeden z dôvodov, prečo bol jeho telefón odpočúvaný. Práve takouto náhodou zachytila talianska protimafiánska jednotka podľa informácii investigatívnych novinárov aj telefonát s lídrom Smer-u Ficom, ktorý sa stal po páde vlády Ivety Radičovej a predčasných voľbách, opäť slovenským premiérom.