Kvasnica: Vzťah Kočnera so Šufliarskym považujem za dôverný a priateľský
19 | 03 | 2019 I Alexander Adamecký
Je predčasné hovoriť o tom, či hrozí stíhanie, alebo iný postih bývalému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi v súvislosti s nahrávkou rozhovoru medzi ním a podnikateľom Marianom Kočnerom, ktorý je momentálne väzobne stíhaný v súvislosti s tzv. televíznymi zmenkami. Tvrdil ešte v januári prvý námestník generálneho prokurátora SR pre trestný úsek Peter Šufliarsky. Vtedy doplnil, že orgány činné v trestnom konaní majú v tejto veci dostatočne voľné ruky.

“To, akým spôsobom je možné prerušiť výkon funkcie prokurátora, stanovuje zákon,” povedal. Dočasne pozastaviť výkon funkcie služobnej činnosti prokurátora sa môže, ak je voči nemu vedené disciplinárne konanie za závažné previnenie, alebo je trestne stíhaný pre úmyselný trestný čin, ozrejmil v januári na tlačovej konferencii. Šufliarsky deklaroval, že z vecí, ktoré sú obsahom uvedenej nahrávky, ani jedna neprešla jeho rukami.

Všetky dôležité kauzy Mariána Kočnera
Marián Kočner je ž niekoľko mesiacov vo väzbe a čelí obvineniu z falšovania zmeniek.Najnovšie ho mal jeden z obvinených z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej označiť za objednávateľa vraždy. Kočner figuroval v mnohých kauzách, o ktorých písal... Čítať ďalej
15 | 03 | 2019 | redakcia


“Obsah nahrávky a ďalšia komunikácia medzi rôznymi osobami, nemôžem špecifikovať akými, obsahujú podozrenie z korupčnej a inej trestnej činnosti. Spracoval som generálnemu prokurátorovi písomný pokyn pre špeciálneho prokurátora, kde budú tieto veci preverené,” povedal na začiatkom roka  brífingu Šufliarsky. Dodal, že špeciálny prokurátor má zabezpečiť aj dozor proti úniku informácií a zachovaní objektivity dozoru, keďže boli viacerí prokurátori v rezorte podriadení Trnkovi.  Dnes sa zdá, že je všetko inak.

Haščák chce vypovedať o správach, ktoré si mal posielať s Kočnerom
Šéf Penty Jaroslav Haščák chce vypovedať o esemeskách, ktoré si mal posielať s Marianom Kočnerom mesiac pred vraždou Jána Kuciaka. Čítať ďalej
19 | 03 | 2019 | Ján Paľkoš


Právny zástupca Kušnírovej Kvasnica povedal, že mal možnosť sa oboznámiť aj s obsahom komunikácie prostredníctvom SMS správ medzi Kočnerom a prvým námestníkom generálneho prokurátora Šufliarskym. Informuje Dennik N. Podľa denníka ide o komunikáciu, ktorá prebiehala približne sedem mesiacov od januára 2017.

„Bez toho, aby som hovoril o konkrétnostiach, musím povedať, že ma prekvapila dôvernosť ich vzťahu, ktorý považujem v tom čase za mimoriadne priateľský. Táto komunikácia je z obdobia, keď už boli verejne známe informácie o tom, akým agresívnym spôsobom pán Kočner rieši svoje problémy, keď sa vyhrážal usmrtením iným osobám, a v tomto období už boli zverejňované články neskôr zavraždeného mladého novinára o tom, ako sú nezákonne nevyšetrované podozrenia zo spáchania trestnej činnosti pána Kočnera,“ povedal Kvasnica pre Denník N.

Rozbitá krajina? Dnes máme 36% odovzdaných hlasov - voličov, ktorých sa druhé kolo nijak netýka
Po prvom kole prezidentských volieb, ktoré sa odohralo túto sobotu, začal súboj dvoch finálnych kandidátov o hlasy voličov, ktorí v prvom kole volili svojich favoritov no neuspeli. Čo na to hovoria práve spomínaní neúspešní kandidáti? Komu... Čítať ďalej
19 | 03 | 2019 | redakcia


Ide o obdobie, keď Kuciak napísal spolu 12 článkov o tom, že Kočner je podozrivý z vážnych podvodov a daňových trestných činov. Novinár vtedy informoval o kauze Technopol, golfového areálu v obci Báč alebo o notárovi, ktorý údajne Kočnerovi poskytoval nadštandardné služby.