NÁRODNÁ KOALÍCIA môže byť skutočnou alternatívou pre sklamaných a oklamaných, tvrdí Slavěna Vorobelová
18 | 03 | 2019 I Peter Králik
Strana NÁRODNÁ KOALÍCIA už skoro rok pôsobí s novým vedením, ako hodnotíte toto obdobie?

Máte pravdu, okrem Sergeja Kozlíka, ktorý pôvodne stranu zakladal, sa zmenilo celé predsedníctvo strany a takmer 90% krajských štruktúr. Celá strana sa výrazne omladila. Sama som toho dôkazom! Predtým som v žiadnej politickej strane nebola, no fungovanie politiky poznám, pretože som pôsobila na riadiacich pozíciách v štátnej správe.

V prezidentských voľbách Vaša strana podporovala občianskeho kandidáta Štefana Harbina, ktorý získal vyše 300 000 voličských hlasov. Aké sú Vaše plány do budúcnosti?

Ako isto viete, zúčastňujeme sa aj volieb do Európskeho parlamentu, kde jedným z našich 3 lídrov je Slavomír Harabin, synovec Štefana Harabina, spolu s podpredsedom strany Petrom Tomečkom a exposlancom Smeru Antonom Martvoňom. Samozrejme svoje zastúpenie majú skoro všetky regióny, keďže kandiduje 14 odborníkov z rôznych profesijných oblastí.

Na aký výsledok si trúfate? 

Chceme uspieť, pretože EÚ by si mala zachovať pôvodné princípy, na ktorých bola budovaná a to, aby sa jednotlivým členským štátom zachovala ich národná suverenita, tradičné hodnoty a boli rovnocennými partnermi.

Našim hlavným cieľom sú však voľby do NR SR v roku 2020. NÁRODNÁ KOALÍCIA má ambíciu byť alternatívou pre všetkých sklamaných a oklamaných voličov Smeru, SNS, KDH a Sme rodina. Náš program, ktorý dôsledne sleduje národnú a kresťanskú líniu, garantuje ochranu tradičnej rodiny a sociálnych práv, túto alternatívu poskytuje.

Pred pár dňami ste organizovali stretnutie s odborníkmi z oblasti školstva a sociálnych vecí. Čo bolo cieľom stretnutia?

Ak by som to mala povedať zjednodušene mottom prvého zasadnutia našej pracovnej skupiny v oblasti školstva bok konkrétny politický program ako ochraňovať tradičnú biologickú rodinu. Pre nás to nie je len fráza, uvedomujeme si, že musíme mať konkrétne programové výstupy v tejto téme.

Zdroj: FB NÁRODNÁ KOALÍCIA - PRACOVNÁ SKUPINA PRE ŠKOLSTVO A SOCIÁLNE VECÍ


 

Čo považujete v ochrane tradičnej biologickej rodiny za dôležité?

Jeden z prvých bodov na ktorý nás odborníci upozornili bol stav detských domovov na Slovensku. Potrebujeme systémovú zmenu a my vieme ako by mala vyzerať. Prijali sme za svoje, podporovať prechod detských domovov z ministerstva sociálnych vecí pod ministerstvo školstva. Zároveň sme za návrat rodinnej pedagogiky do týchto zariadení. Viac prezradíme už v následujúcich týždňoch.