Na Gemeri boli všetky volebné miestnosti otvorené včas
16 | 03 | 2019 I TASR

V gemerských okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava boli ráno všetky volebné miestnosti otvorené včas. TASR to potvrdili zapisovatelia okresných volebných komisií.


„Zatiaľ je všetko v poriadku, všetky volebné miestnosti boli otvorené načas. Nemáme doteraz žiadne problémy a dúfame, že to takto zostane aj naďalej,“ uviedla na margo volebného dňa zapisovateľka Okresnej volebnej komisie v Rožňave Miroslava Zdechovanová.

Pred otvorením volebnej miestnosti V Janiciach zomrel predseda komisie
V obci Janice na juhu okresu Rimavská Sobota zomrel pred otvorením volebnej miestnosti predseda tamojšej okrskovej volebnej komisie. Čítať ďalej
16 | 03 | 2019 | TASR


Podobná situácia je i v okresoch Revúca a Rimavská Sobota. „Všetky volebné miestnosti boli u nás otvorené včas,“ informoval TASR Lukáš Kvietok, zapisovateľ okresnej volebnej komisie v Rimavskej Sobote, ktorá zastrešuje oba okresy. Voľby sa tam konajú v 149 obciach, v ktorých je 217 volebných okrskov.

Komisia však musela riešiť mimoriadnu udalosť, úmrtie predsedu okrskovej volebnej komisie v Janiciach v Rimavskosobotskom okrese, Ten zomrel zhruba polhodinu pred otvorením volebnej miestnosti.

„Bohužiaľ, okolo 6.30 h došlo k takejto tragickej udalosti. Nezomrel však vo volebnej miestnosti, ale v kancelárii obecného úradu,“ uviedla pre TASR starostka Marta Martinovicsová, podľa ktorej tak nebolo potrebné volebnú miestnosť meniť a voľby sa konajú bez prerušenia.