Veronika Remišová nevylúčila odchod z OĽaNO. Eduard Heger zas rieši roztržku Škripeka a Matoviča
01 | 03 | 2019 I Peter Králik

Šéfka poslaneckého klubu OĽaNO pre Aktuality. sk nevylúčila, že vzhľadom na Matovičov postoj zváži svoju politickú budúcnosť.


„V klube sme doteraz normálne a konštruktívne pracovali. Urobím všetko preto, aby táto spolupráca pokračovala aj naďalej a nevytvárali sa tu nejaké zbytočné a umelé konflikty,“ skonštatovala.

Jaroslav Naď ešte v stredu zverejnil svoje stanovisko, podľa ktorého sa s Matovičom zhodne na tom, že Európa potrebuje silnejšiu obranu a to aj z dôvodu chaotických rozhodnutí administratívy prezidenta USA Donalda Trumpa.

„Zároveň však platí to, že s tými časťami prejavu, ktoré boli zásadne protiamerické a podľa môjho názoru odborne nepresné, sa ako odborník na oblasť obrany a medzinárodnej bezpečnosti nemôžem a ani nechcem stotožniť,“ vyhlásil Naď.

Poslanec a ekonomický expert hnutia OĽaNO Eduard Heger zas bráni Braňa Škripeka a na svojom profile usporiadal "časové vlákno" otázok a odpovedí k tomuto konfliktu.



Vedenie OĽaNO by malo o aktuálnej situácii rokovať v prvej polovičke budúceho týždňa.

Práve Heger je označovaný za jedného z trojice konzervatívnych poslancov – Marek Krajčí, Anna Verešová a Eduard Heger, ktorí by mali odísť do vznikajúcej Kresťanskej únie.