PRIESKUM: Väčšina ľudí si myslí, že by Kiska mal odísť z politiky
24 | 02 | 2019 I Michal Šumichrast, TASR
TV Markíza prezentovala v relácii NA TELO prieskum agentúry Focus, v ktorom sa pýtali respondentov otázku: Mal by Andrej Kiska zostať v politike? Výsledky zaskočili viacero strán.


Podľa výsledkov prieskumu Focus-u sa pre odpoveď “určite alebo asi by mal Andrej Kiska zostať v politike” rozhodlo 34,9 percenta respondentov. Naopak, podľa 59,1 percenta opýtaných by “určite alebo asi by mal z politiky odísť”. Možnosť “neviem” si zvolilo 5,9 percenta respondentov.

Odpoveď “určite alebo asi by mal z politiky odísť” si vybralo až 83,8 percenta voličov Smeru-SD, 81,3 percenta voličov SNS a 60,5 percenta voličov Mostu-Híd. Až 79% voličov strany ĽS-Naše Slovensko si myslí, že by prezident Kiska nemal pokračovať v politike.

TÝŽDEŇ OČAMI JOZEFA HRABINU: Spor Fico-Kiska, Putinov výročný prejav a Venezuelská kríza
Konflikt Kiska - Fico sa vyostruje. Padli vážne obvinenia zo strany prezidenta na adresu Roberta Fica. V predvečer zhromaždení za Slušné Slovensko naproti tomu bol zverejnený údajný telefonát Fico - Vadala. Sme rok od brutálnej vraždy Jána Kuciaka.... Čítať ďalej
24 | 02 | 2019 | Peter Králik


53,3 % voličov hnutia Sme rodina sa vyslovilo za jeho odchod. Opačný názor majú voliči strany SPOLU - Občianska demokracia. Podľa prieskumu by sa až 69,3 percenta z nich rozhodlo pre odpoveď “určite alebo asi  by mal Andrej Kiska zostať v politike”.

Spomedzi voličov OĽaNO by za zotrvanie Kisku v politickom živote bolo 58,1 percenta a proti 41,9 percenta respondentov prieskumu. U voličov SaS by si prvú možnosť vybralo 59,4 percenta a druhú zase 38,5 percenta opýtaných.