"Kiska je podliak s ktorým sa nedá dohodnúť", tvrdí Blaha o opakovanej voľbe ústavných sudcov
14 | 02 | 2019 I Michaela Melišková


"Som rád, že klub Smeru neuhol ani o milimeter. V dnešnej verejnej voľbe o ústavných sudcoch sme opäť odovzdali prázdne hlasovacie lístky. Už sa tešili, že Kiskova mafia ovládne ústavný súd a - tůdle nudle," píše člen poslaneckého klubu Smer Ľuboš Blaha na sociálnej sieti.

"Smer je tak transparentný, že to už viac ani nejde. Naše podmienky sú jasné už niekoľko mesiacov – nič neskrývame. A mohlo to byť všetko inak, keby sa niektoré iné poslanecké kluby nesprávali tak arogantne. Odmietame Kisku a odmietame verejnú voľbu. Nič komplikované - to predsa musí pochopiť aj priemerná bábkoherečka," pokračuje vo svojom statuse na Facebooku.

"Kiska sa podľa neho nemá naparovať, Blaha tvrdí, že čo sa týka "prvej podmienky, ešte minulý rok sme hľadali ústavný spôsob, ako vyradiť z procesu výberu ústavných sudcov podvodníka z Prezidentského paláca – žiaľ, opozícia to zarezala. Pri všetkej úcte – aby extrémista Kiska rozhodoval o takejto vážnej veci, to nikto nemôže myslieť vážne. Kiska v minulosti viackrát ukázal, že je agentom cudzej mocnosti, organizuje štátne prevraty a láme ústavu cez koleno."

"Kiska je podľa Blahu podliak, s  ktorým sa nedá politicky dohodnúť, pretože namiesto toho, aby bol nezávislý, avizuje svoje stranícke pôsobenie a rozoštváva slovenskú verejnosť proti vláde. Ako taký má nulovú spôsobilosť na to, aby nestranne a zodpovedne vyberal ústavných sudcov. Bodka."