Blaha vracia úder Sulíkovi a Matovičovi. Cestoval si do martinskej knižnice, Igorko? Pýta sa
04 | 02 | 2019 I Michaela Melišková




Šéf SaS Richard Sulík zverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom názve tvrdí, že šéf Smeru Robert Fico “bral peniaze od Sorosa.” Sulík vysvetľuje, že skriptá, vďaka ktorým sa Fico môže dostať na Ústavný súd, financovala organizácia Georgea Sorosa Open Society Foundation. Reakcia poslanca Smeru Ľuboša Blahu na seba nenechala dlho čakať. Ten zverejnil na sociálnej sieti "odpoveď" Sulíkovi aj Matovičovi.


ŠKANDALÓZNE ODHALENIE KOZMICKÝCH ROZMEROV - NOVÝ WATERGATE!

No a potom to prišlo. Matovič so Sulíkom vyšli so strašidelným obvinením, že Nadácia otvorenej spoločnosti kedysi v roku 2001 prispela na vydanie vysokoškolských skript Základy európskej ochrany ľudských práv, ktoré napísal Ján Svák. Docent Fico do týchto skrípt prispel a je teda podľa Sulíka a Matoviča "Sorosovo dieťa".

 

Richard Sulík: Fico zobral peniaze od Sorosa za vysokoškolské skryptá
04 | 02 | 2019 | Michaela Melišková


 

"Takže toto je to strašidelné odhalenie, ktoré má zatriasť Slovenskom. Že pred 18 rokmi Fico ako vysokoškolský učiteľ práv prispel do učebnice o ľudských právach, ktoré Nadácia otvorenej spoločnosti bežne pomáha financovať. A Fico mal zjavne tušiť, že o 18 rokov sa tu táto nadácia zapojí do pokusu o štátny prevrat.", píše poslanec na svojom facebookovom profile.


Súčasne sa pýta Matoviča, či cestoval do martinskej knižnice s mamičkou.

"Božemôj, Sulík a Matovič – to je ešte trápnejšie než ich výkon na mítingu pred parlamentom. Chlapci by si mohli založiť vlastnú šou – niečo ako novodobí Špejbl a Hurvínek.", pokračuje Blaha vo svojom statuse.

Podľa neho, "len kvôli tomuto cestoval Matovič do Martinskej knižnice, aby si odfotil skriptá. Dnes sa tým chváli na sieti. Ja len dúfam, že zasa neťahal aj mamičku a že tentoraz fábiu šoféroval sám. Takto si ničiť nedeľu. A přitom taková blbost.", dodáva.