Obec Lehnice získala dotáciu na zvýšenie úrovne separácie odpadu
29 | 01 | 2019 I

Obec Lehnice v Dunajskostredskom okrese získala z eurofondov od Ministerstva životného prostredia SR v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia dotáciu vo výške 335.797,26 eura na zvýšenie kvantitatívnej a kvalitatívnej úrovne separácie odpadov v obci. Z toho spolufinancovanie obce je päť percent.



Ako pre TASR uviedol starosta obce František Szitási, momentálne sa v tomto smere uskutočňuje obstarávanie. "Ide o všetky odpady, ktoré je obec povinná separovať, hlavne biologický odpad. V projekte je drvička, aby sme si to mohli hneď v priebehu akcie podrviť na mieste. Čo sa týka betónu, je v tendri zakomponovaná drvička na železobetón a tým pádom by sme aj stavebný odpad vedeli pri separovaní hneď spracovať, aby sme ho nemuseli zbytočne a nákladne skladovať," dodal.

Predmetom projektu je tiež vybudovanie prístrešku na už existujúcom zbernom dvore či nákup hnuteľných vecí na podporu triedeného odpadu. Realizáciou projektu bude okrem naplnenia špecifického cieľa v dotknutom území docielená i eliminácia nelegálnych skládok.