Odlovil medvedicu, teraz dostane medveďa (VIDEO)
13 | 05 | 2024 I Eka Balašková

Poslanec NR SR Rudo Huliak (nom. SNS) si dovolil zastreliť nedveďa! Pobúrená liberálna a progresívna časť Slovenska „šla do vývrtky“, kým mnoho chovateľov dobytka, poľnohospodárov, či bežných ľudí z podhorských oblastí si povedalo: konečne to niekto začal riešiť. Na túto skutočnosť reagoval aj predseda najstaršej politickej strany na Slovensku Andrej Danko (SNS) – vo videu na sociálnej sieti sa pochválil unikátnym darčekom pre svojho kolegu.

Huliak je známy svojim dlhodobým kritickým postojom ku nečinnosti štátu v spojitosti s premnoženými medveďmi vo veľkom ohrozujúcimi raticovú zver a často aj človeka. Je tiež jedným z iniciátorov zmeny legislatívy, keď sa za určitých podmienok povoľuje odstreľ nebezpečných medveďov poľovníkom či príslušníkom polície.

Rudolf Huliak zásah okomentoval s tým, že medvedica sa dlhšie túla po záhradách okolo Očovej. „Mala zase namierené do intravilánu, tak som ju odlovil. Z troch rozmiestnených strelcov, z ktorých boli dvaja zo zásahového tímu, som mal ja to šťastie a medvedicu som ulovil,“ pochválil sa.

Andrej Danko vo svojom videu hovorí, že inak, ako elimináciou problémových jedincov nepôjde dostať situáciu do normálu. Huliakovi, ako milovníkovi prírody za jeho počin venuje sochu medveďa, pretože ako prvý starosta vzal spravodlivosť do svojich rúk. Danko prejavuje spokojnosť s celospoločenskou podporou a avizuje, že ak sa aj opozícia rozhodne nesplniť sľub a nepodporí zákon, národniari majú pripravené ďalšie riešenia.

Synantropná medvedica z Očovej

V piatok (10. mája) bola v Očovej pri Zvolene eliminovaná už druhá synantropná medvedica v tomto roku. Strelcom bol starosta Očovej, poslanec za SNS a člen očovského poľovníckeho združenia Rudolf Huliak. „Táto medvedica sa tu túla po záhradách. Mala zase namierené do intravilánu, tak som ju odlovil. Z troch rozmiestnených strelcov, z ktorých boli dvaja zo zásahového tímu, som mal ja to šťastie a medvedicu som ulovil,“ povedal k celej veci Huliak.

HULIAK V AKCII! Pri Očovej odstránili problémovú medvedicu. TAKTO SA TO ROBÍ, reaguje Danko
Pri Očovej v okrese Zvolen bola v piatok (10. 5.) vo večerných hodinách odstránená problémová medvedica, ktorá opakovane navštevovala intravilán obce. V katastrálnom území Očovej ide v tomto roku už o druhého eliminovaného medveďa, problémového... Čítať ďalej
11 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Inak to nepôjde

Aj Danko vo videu hovorí o veľkých emóciách z toho, že Huliak, ako prvý starosta na Slovensku zastrelil medveďa. Lenže v prírode máme štyrikrát viac medveďov, ako príroda zvládne a tak sa Danko pýta, aký iný postup existuje. „Rudo Huliak zobral spravodlivosť do svojich rúk a samozrejme, už ho každý hejtuje,“ hovorí Danko a ukazujúc na sošku medveďa ukazuje, aký darček od neho starosta Očovej dostane.

Legislatíva je pripravená

„Viem, že Rudo miluje prírodu. To neznamená, že len slniečkár, ktorý má dlhé vlasy, gitaru na pleciach miluje prírodu. Práve poľovníci sú často väčší milovníci prírody, ako títo slniečkári. V každom prípade, myslím si, že iná cesta nie je. Niekoľko sto kusov medveďov musí byť zabitých, či sa to niekomu páči, alebo nie,“ avizuje Danko s tým, že je rád za celospoločenskú podporu pri novom zákone. „Ak by nás opozícia predsa len oklamala, tak tu máme pripravené ešte mnohé iné legislatívne návrhy, pretože tak, ako sme sľúbili, my chceme problém vyriešiť, nie ho tlačiť pred sebou,“ uzatvára Danko.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik