KTO ZLYHAL? Ľudia prišli o peniaze, Firma aj úrady dávajú od problému ruky preč
02 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Ľudia prišli o peniaze, ktoré mali uložené na stravovacích kartách. Firma, ktorá ich vydávala, vo februári skončila, no mnohí používatelia o tom nevedeli. Firma aj úrady dávajú od problému ruky preč.

Na problém, ktorý sa týka elektronických stravných kariet Callio, upozornila RTVS. Ako informuje, ľudia, ktorí prišli o peniaze, spoločnosť GGFS požiadali o vrátenie nespotrebovaných elektronických gastrolístkov. S reklamáciou však neuspeli, hoci niektorí prišli o stovky eur.

Peniaze na karte neminuli včas, pretože o konci firmy a výrazne predčasnej exspirácii finančných prostriedkov na kartách totiž ani len netušili. Spoločnosť ale odmieta vrátiť peniaze s odôvodnením, že informácie boli k dispozícii na ich webovej stránke. 

“Prostriedky pripísané na kartu Callio od 1.12.2023 majú platnosť do 29.2.2024. Uvedená informácia o exspirácii je zverejnená na stránke www.callio.eu a v pravidlách používania karty,“ uvádza v odpovedi na reklamácie spoločnosť GGFS s.r.o.

Zlyhala komunikácia, nikto im nevie pomôcť

Zamestnanci sa sťažujú, prečo nedostali o týchto zmenách hromadnú správu. 

Firma ale tvrdí, že jej obchodnými partnermi neboli zamestnanci ako užívatelia kariet, ale ich zamestnávatelia. Problém zrejme nastal v tom, že zlyhala komunikácia, aby sa tieto informácie dostali včas ku všetkým zamestnancom.

Poškodení v snahe získať späť peniaze žiadali o pomoc aj obchodnú inšpekciu, národnú banku či inšpektorát práce. Všetci odpísali, že pomôcť nevedia alebo nemôžu. O svoje peniaze sa budú musieť súdiť. Žalovať môžu bývalých zamestnávateľov, ale aj spoločnosť GGFS,informuje portál Regiony.sk.

MIMORIADNE Medvedica NAPADLA ďalšieho muža! Je RANENÝ: Tejto lokalite sa VYHNITE
K ďalšiemu incidentu s medveďom malo dôjsť v katastri obce Selce v okrese Banská Bystrica. Medvedica mala napadnúť hubára. Obec Selce o tom informovala na sociálnej sieti. Na prípad upozornil portál Štandard. Ten doplnil, že približne 60-ročný muž... Čítať ďalej
01 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Slnko v sieti: DIVÁCI NAŠEJ SMOTÁNKE RIADNE NALOŽILI!
Najsmotánkovejšia smotánka. Starostlivo vymodelované úsmevy. Uhladené vystupovanie a nóbl róby. Hlavne tie nóbl róby sú po každej akcii, akou bolo odovzdávanie cien Slnko v sieti terčom „módnej polície“. No a ich hodnotenia „podčiarkujú“ časopisy... Čítať ďalej
01 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik