OBROVSKÁ STRATA Zomrela mladá a oceňovaná slovenská SPISOVATEĽKA a scenáristka!
01 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Mladá spisovateľka, scenáristka a publicistka Dominika Madro nás navždy opustila vo veku 34 rokov. Za obľúbenou autorkou nielen pre deti a mládež smúti celá literálna obec, informuje zoznam.sk.

Slovenská spisovateľka umrela po dlhej chorobe v sobotňajšiu noc 27. apríla 2024 v Cíferi, po boku svojho manžela v ich spoločnom dome, píše Slovenské literárne centrum. Autorka vyštudovala slovenský jazyk a literatúru na FiF UK v Bratislave a následne aj dramaturgiu a scenáristiku na VŠMU.

Svoj prvý  folklórno-mystický román Svätyne vydala v roku 2019, v roku 2022 jej zas vyšla kniha Dediči posmrtnej ríše. Okrem toho napísala množstvo scenárov rozhlasových hier i rozprávok. Bola recenzentkou slovenskej prózy a pracovala ako redaktorka v časopise Knižné revue.

Vo svojej kariére vyhrala množstvo literárnych súťaží, je trojnásobnou finalistkou súťaže Poviedka, ktorú aj vyhrala v roku 2016. Rovnako tak zvíťazila v súťaži Martinus Cena fantázie 2019.

AKTUÁLNE ČIERNY DEŇ na ŽELEZNICI: Vlaky za pár hodín zrazili už DRUHÉHO človeka! Dopravu museli prerušiť (FOTO)
Hrozná tragédia sa stala v noci z utorka na stredu (30.4.-1.5.) medzi Lamačom a Devínskou Novou Vsou. Podľa informácii svedkov žena skočila pod idúci vlak. K ďalšiemu stretu vlaku s osobou došlo aj dnes ráno, informuje portál regiony.sk. Od 8:50... Čítať ďalej
01 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Smútia fanúšikovia aj kolegovia

S autorkou sa lúči množstvo jej fanúšikov aj kolegov. “Je to veľmi smutné, bola to výborná spisovateľka, ktorá písala krásnu tvorbu, víťazka niekoľkých renomovaných literárnych súťaží. S jej poviedkou Kapitán Spomienka vyhrala moja žiačka minulý školský rok na celoslovenskej recitačnej súťaži tretie miesto,” napísala jedna z jej fanúšičiek na rozlúčku.

So spisovateľkou sa lúči aj množstvo kolegov, ako aj vydavateľstvo Artis Omnis. Zasiahla nás hrozne smutná a nečakaná správa! Dominika bola úžasná spisovateľka, bolo nám cťou s ňou spolupracovať,” uviedli na na sociálnej sieti.

Posledná rozlúčka so spisovateľkou uskutoční 3. mája o 14.00 v kostole Najsvätejšej trojice v Brezovej pod Bradlom neďaleko Myjavy, odkiaľ pochádza.

KORČOK S MATOVIČOVCAMI VYTREL PODLAHU!
Farizej, falošník, kariérista a chrapúň! Takto označili predstavitelia hnutia Slovensko neúspešného kandidáta na prezidenta Ivana Korčoka v reakcii na jeho utorkové vyhlásenie. Ten proklamoval, že podporí v júnových eurovoľbách strany, ktoré ho... Čítať ďalej
01 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik