Budúcnosť Slovenska je aj v cestovnom ruchu
18 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Slovenská národná strana deklaruje, že vznik ministerstva cestovného ruchu a športu nebol samoúčelný. Naša krajina vo svojej rozmanitosti má čo ponúknuť aj cudzincom, začať však podľa SNS treba doma a podporou domáceho turizmu. Trvá na tom, že rozvoj cestovného ruchu a športu je pre Slovensko nevyhnutný.

Prvý krok na tejto ceste bude obsahovať efektívnejšie využitie rekreačných poukazov. Tie by mali pomôcť zvýšiť záujem o domáci cestovný ruch – Slováci nebudú „vynášať“ peniaze do cudziny, čo zvýši hrubý domáci produkt, informuje SNS na svojej stránke na Facebooku. 

Strieborná generácia

„SNS prichádza s riešením a tým je efektívnejšie využitie rekreačných poukazov, ktoré zvýši záujem o domáci cestovný trh, čo povedie k zvýšeniu HDP. Rekreačné poukazy by sa mohli rozšíriť na rodičov. SNS to mení zákonom,“informujú národniari.

„Rodičia, ktorí si nemôžu dovoliť cestovať alebo si oddýchnuť v ubytovacích zariadeniach, tak po novom to budú môcť využiť vďaka svojim deťom,“ hovorí SNS o zmenách, ktoré  prinesie nový zákon.

Sľub pioniera alebo Gagarinova šunka. Slovenské proletárske obaly potravín vraj provokujú
Mäsové výrobky Slovenského mäsokombinátu Púchov spôsobili v posledných dňoch rozruch na sociálnych sieťach. Tie sú totiž zabalené v retro obale s proletárskymi sloganmi. Áno, aj toto trápi našich bratov Čechov (niektorých) Na Slovensku si... Čítať ďalej
18 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Je načase zobudiť sa

SNS zároveň upozorňuje, že výroba automobilov na rast slovenskej ekonomiky nebude postačovať, preto je  pre Slovensko nevyhnutné podporovať práve cestovný ruch, šport a kultúru. To všetko sú oblasti, v ktorých máme čo ponúknuť.

„Ministerstvo cestovného ruchu a športu vzniklo, pretože okrem kultúrneho a prírodného bohatstva, máme možnosť organizovať množstvo športových podujatí, ktoré sem prinesú ľudí. Nikde inde na svete sa nenachádza taký počet hradov a zámkov na jedeného obyvateľa, ako na Slovensku. Spolu ich je 180 a okrem nich máme aj 425 kaštieľov. Ministerstvo kultúry v spolupráci s ostatnými ministerstvami neustále pracujú na ich zachovaní a obnove,“pripomína SNS.

Najslabší vo V4

„Cestovný ruch podľa údajov z analýz bánk tvorí na Slovensku v súčasnosti približne 1,4 percenta HDP. V susednej Českej republike tvorí cestovný ruch 4 percentá HDP, v Poľsku 5,2 percenta a v Maďarsku 6,3 percenta. Na Slovensku sa nachádza množstvo prírodných rezervácii, kúpeľných miest, aquaparkov, múzeí a galérií, historických miest a mnoho iných historických, kultúrnych a prírodných zaujímavostí.

Nová zmluva medzi Slovenskom a Českom o štátnej hranici
Slovensko a Česko by mali uzavrieť novú zmluvu o štátnej hranici. Nové znenie má priniesť zjednodušenie schvaľovacieho procesu a sprístupnenie aktualizovaných údajov o štátnej hranici v hraničnom dokumentárnom diele, ktoré je verejne prístupné.... Čítať ďalej
17 | 04 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Rekondičné pobyty pre seniorov

Zatiaľ boli upravené príspevky na rekondičné pobyty pre seniorov. Pravda spresnila, že tie trvajú šesť dní, teda päť nocí a ich súčasťou je dvanásť procedúr.

„Ďalej musia byť v pobyte zahrnutá celodenná strava a procedúry nemôžu byť ďaleko od ubytovania,"vysvetľuje Michal Kotian, predseda Jednoty dôchodcov. Dôležité je pritom nemýliť si kúpeľnú liečbu, dotovanú zdravotnou poisťovňou a rekondičné pobyty podporované príspevkom vo výške 100 eur zo strany ministerstva práce. Ide o dve rozdielne dotácie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik