Valášek šokoval Kéryho. Toto nemohol myslieť vážne! (VIDEO)
15 | 04 | 2024 I Eka Balašková

Predseda poslaneckého klubu strany Smer-SSD Marián Kéry diskutoval s Tomášom Valáškom z PS. Kéryho vo vzájomnej diskusii nemilo prekvapil Valáškov výrok o tom, ako „umne“ svet balansuje na hrane vypuknutia tretej svetovej vojny. V relácii Téma dňa hovorili nie len o Ukrajine, ale aj o toľko diskutovanom Migračnom pakte EÚ.

Kéry odmieta tvrdenia o tom, ako Slovensko odmieta pomáhať Ukrajine. Navyše na vzájomnom stretnutí slovenskej a ukrajinskej vlády sa dohodli aj ďalšie rozsiahle formy pomoci a spolupráce. Šokovala ho veta diplomata Valáška o tom, aký je ten balans na hrane svetového konfliktu umný a témou bolo aj to, že Slovensko muselo odmietnuť migračný pakt, čo nám umožňuje právo veta.

Ukrajine pomáhame

V rámci diskusie Kéry pripomenul, že Slovensko už v minulosti ukázalo, že Ukrajine vie pomôcť, keď sa počas prvej vlády Roberta Fica rozhodlo o reverznom toku plynu, čo Ukrajinu uchránilo pred veľkými problémami. „Pomoc Ukrajine sme ukázali aj v týchto ťažkých časoch humanitárne. Na našom území sme boli schopní privítať státisíce utečencov. Dali sme im prácu, strechu nad hlavou,“hovorí Kéry. Pripomenul tiež, že nie vo všetkom sa názory s Ukrajincami zhodujú.

Bulvárnejší pozdrav Kollára Lipšicovi má číslo 8 (VIDEO)
V jednom z pozdravov Danielovi Lipšicovi Zoroslav Kollár zverejnil komunikáciu s mladou ženou, v ktorej si Lipšic sťažuje, že ju nemôže vziať do jeho hniezdočka lásky na Záhorí, lebo ho práve Kollár „odkopal“, teda prezradil. Po tom, ako cez... Čítať ďalej
14 | 04 | 2024 | Eka Balašková

So spoločnými rokovaniami je spokojný

Kéry skonštatoval, že ho potešilo vidieť priateľskú atmosféru, v akej sa nieslo aj spoločné tlačové vyhlásenie predsedov vlád Slovenska a Ukrajiny. Víta tiež, že slová Roberta Fica o potrebe mierového riešenia nevyvolali negatívne reakcie u Denysa Šmyhaľa. Kéry tiež pripomenul, že Slovensko mieni s Ukrajinou rozšíriť spoluprácu a neprestane pomáhať ani v humanitárnej oblasti.

Umný balans

Poslanec za Smer-SSD sa Valáška opýtal, či by platil článok 5 v zmluve s NATO, keby sa jednotlivé štáty rozhodli bilaterálne zapojiť do konfliktu na Ukrajine a keby Rusko napadlo konkrétny štát. Podľa Kéryho je to balans na hrane svetového konfliktu.

„Balansujeme na nej už druhý rok a balansujeme na nej veľmi umne, dávame si pozor,“reagoval Tomáš Valášek.

Migračný pakt

„Aj pri tejto téme sa ukázalo, ako dôležité je bojovať za zachovanie práva veta v EÚ. Za právo veta, s ktorého zrušením by napríklad Zuzana Čaputová, Ivan Korčok a ani Tomáš Valášek nemali, podľa ich vyjadrení z minulosti, takmer žiaden problém. Takéto je ich vnímanie suverénnej zahraničnej politiky,“ konštatuje Marián Kéry v statuse pri videu na margo migračného paktu, ktorý sa aktuálne prejednával v Európskom parlamente.

Minister českému premiérovi po rokovaní s Ukrajinou: AKO SA CÍTITE TERAZ, PÁN FIALA? (FOTO)
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) si v sarkastickom statuse podal českého premiéra Fialu. Ten prerušil spoločné vládne stretnutia slovenskej a českej vlády s odôvodnením, že obe vlády majú rozdielne názory na Ukrajinu.... Čítať ďalej
13 | 04 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik