Minister Taraba: Keby mala alternatíva také zdroje, ako Markíza, Korčok do druhého kola neprejde (VIDEO)
15 | 04 | 2024 I Eka Balašková

Tomáš Taraba v parlamente začínal ako bežnej verejnosti neznámy poslanec, ktorý sa do NR SR dostal na kandidátke Kotlebovej ĽS NS, ako predseda strany Život-Národná strana. Neskôr klub opustil a začal byť výraznejší. Spojil sa so SNS a už pol roka je ministrom životného prostredia. O svojom rezorte hovorí, že bol dlhé roky zaznávaný, no pritom sa tam točia veľké peniaze, takže niekomu tá „nenápadnosť“ rezortu veľmi vyhovovala. Tomáš Taraba bol hosťom relácie Diskusie na palete.

V relácii sa vrátil k prezidentským voľbám a hovoril aj o tom, prečo nebude jednoduché zastaviť polarizáciu spoločnosti, na ktorej sa veľkou mierou podieľa aj prezidentka, ktorej sa to už raz pomstilo práve pri jeho mene. Pripomenul dôležitosť alternatívnych médií pre súčasnú vládu a tiež hovoril o tom, prečo bolo nevyhnutné zasiahnuť proti mimovládkam na rezorte, ktorý vedie. V tejto súvislosti vyzval ľudí, aby neodignorovali ani voľby do EP.

Prezidentské voľby

Výsledok prezidentských volieb podľa Tarabu ukázal politickú zrelosť Slovákov. Progresívni liberáli podľa neho viedli doteraz najškaredšiu kampaň a o to je úspech Petra Pellegriniho väčší.

„To, čo robil Šimečka, Korčok a spol, že si chodili objednávať antikampaň z Českej republiky voči Slovensku, tak to je niečo nechutné,“konštatuje Taraba, ktorý nechápe českú reprezentáciu, že sa na to nechala použiť a označila Slovákov za bezpečnostné riziko, čo je v diplomatickom žargóne veľmi hanlivá „nálepka“.

Taraba si myslí,, že staré mediálne praktiky liberálov už nefungujú a sú z toho podráždení. Lekciu  od nich dostal aj Peter Pellegrini. “Vytriezvel z toho, že by mohol s týmito ľuďmi fungovať,” dodáva s tým, že Korčokovi prívrženci sa považujú za elitu, no nenávidia slobodu a ako ukázal povolebný týždeň, práve oni sú najprimitívnejšími hejtermi v spoločnosti, no do normálnej diskusie, aby obhájili vlastné myšlienky, radšej ani nejdú.

MARKÍZA? OBYČAJNÁ ŽUMPA! Skončí po Dibákovej aj Kovačič? (VIDEO)
Kovačič z Markízy narieka, že mu nikto nechce chodiť do jeho relácie Na telo. Ja tomu tlieskam a dúfam, že tieto propagandistické televízie padnú na hubu čo najskôr. Skonštatoval to Milan Mazurek (Republika) na sociálnej sieti. Myslí si, že po... Čítať ďalej
13 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Zastaviť polarizáciu nebude jednoduché

Taraba je presvedčený, že s určitou časťou opozície a jej voličov sa zmier nepodarí dosiahnuť nikdy.  Otvorene preto hovorí, že súčasná vláda musí v tejto súvislosti využiť svoje pôsobenie na vytvorenie alternatívneho mediálneho piliera, ktorý bude podporovať aj finančne. Začali napríklad s ignoráciou TV Markíza.

Čaputová znova „uletela“

V súvislosti s médiami je  spojená aj jeho nedávna kritika RTVS, ktorá namiesto tématického programu vysielala film o Zuzane Fialovej. Vysvetľuje, že o túto herečku vôbec nešlo, no všetci sa doňho pustili a prezidentka „druhýkrát uletela“.

Ema Čaputová, Tomáš Taraba, koláž, zdroj foto: FB/TT

„Prvýkrát keď do mňa tento hejt spustila, stálo ju to veľkú popularitu. Bola na vrchole popularity, v momente, ako urobila tento atak na mňa z pozície moci, ona ako prezidentka a ešte sa nestalo, aby prezident komentoval nejakého poslanca. To vôbec nevadilo, ale tam si veľa ľudí uvedomilo, že to je proste nedotknuteľná elitárka, ktorá sa nezastala šikanovaných ľudí, ale pokiaľ ide o jej záujem, hneď vedela reagovať,“hovorí minister na adresu prezidentky.

Vplyvný, no zá,erme nenápadný

Ministerstvo životného prostredia je rozsahom svojej pôsobnosti jedným z najdôležitejších rezortov, prichádza podstatná časť eurofondov. Má tiež veľký vplyv na rôzne sféry spoločnosti a ekonomiky. V minulosti ho viedla skupina nepraktických ideológov, ktorí o ekológii síce hovorili, no v praxi neriešili napríklad skutočné environmentálne záťaže, Navyše občanovi sťažovali život nezmyselnou byrokraciou. Falošnosť týchto ľudí je v tom, že sú schopní protestnými akciami zabrániť výstavbe päťkilometrového úseku diaľnice, ale fakt, že 10 - 15 rokov stoja autá v zápchach a produkujú exhaláty, pretože musia jazdiť po starých cestách, je im ľahostajný.  Preto na ministerstve úplne odrezal chobotnicu mimovládok s niekoľkomiliónovými finančnými zdrojni, no napojení na ne mali byť bývalí vedúci predstavitelia rezortu.

Green deal

Veľkú nádej minister vkladá do nadchádzajúcich volieb do EP. Mali by sa posilniťvlastenecké sily, ktoré zmenia kontroverznú politiku Bruselu aj čo sa týka green dealu. Apeluje preto na vlastenecky orientovaných voličov, aby nezostali počas eurovolieb doma. Ak tak urobia, automaticky budú voliť Progresívne Slovensko, ktorého poslanci budú škodiť slovenským záujmom tak, ako to vidíme dnes. Verí, že vládna koalícia vydrží celé štyri roky a bude pokračovať aj po roku 2027. V opačnom prípade by to bola “politická samovražda”.

V TANAP-e začne platiť uzávera, TIETO športy tam už vykonávať nemôžete
Vo vyhradených lokalitách Tatranského národného parku (TANAP) je možné vykonávať horolezectvo, skialpinizmus a zimnú turistiku už len posledné dva dni. Správa TANAP-u upozornila, že v platnosti je nový návštevný poriadok a z neho vyplýva, že tieto... Čítať ďalej
14 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik