Poľský novinár: Pred eurovoľbami prichádza vlna cenzúry na Facebooku
27 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová

Platforma využije mimovládne organizácie financované Sorosovými na ovplyvňovanie nadchádzajúcich volieb do Európskeho parlamentu, varoval Grzegorz Górny.

Na eurovoľby sa nepripravujú len politické strany. Meta, vlastník Facebooku a Instagramu, spolupracuje s orgánmi EÚ na vytvorení „volebného operačného centra“, kde budú „experti a analytici“ pracovať na odvrátení „potenciálnych hrozieb“. 

Centrum bude v kyberpriestore monitorovať „dezinformácie a manipuláciu“, ako aj zneužívanie umelej inteligencie, a bude odstraňovať akýkoľvek obsah, ktorý bude považovať za falošný, škodlivý alebo nebezpečný.

Inými slovami, budú pôsobiť ako cenzor, uviedol Grzegorz Górny vo svojom článku uverejnenom na poľskom spravodajskom portáli wpolityce.pl .

IFCN je podľa novinára aj iniciatívou Poynterovho inštitútu, je financovaná ľavicovými a liberálnymi nadáciami vrátane tých, ktoré podporujú George Soros a Bill Gates a ktoré sú predvojmi eutanázie, potratov, gender ideológie a migrácie a sú tiež najväčšími darcami amerických demokratov. "Takže kto bude kontrolovať, či sú neutrálne alebo nie?" spýtal sa novinár.

Górny tiež pripomína, ako v poslednej kampani pred prezidentskými voľbami v USA mainstreamové médiá spolu so sociálnymi sieťami potláčali kontroverzné informácie, ktoré mohli ovplyvniť výsledok prezidentských volieb. Či už ide o informácie o koronavíruse alebo o škandále s neslávne známym notebookom syna Joea Bidena .

Podľa novinára nič nezaručuje, že výsledok volieb do EP bude ovplyvnený rovnakou metódou.

Prezidentský kandidát: Nenechajte za seba rozhodovať iných (VIDEO)
Slovenské národno-štátne záujmy pre kandidáta na prezidenta Petra Pellegriniho budú vždy na prvom mieste. Preto si podporu SNS veľmi váži. Vo videu na sociálnej sieti Pellegrini vysvetlil, že priaznivci Ivana Korčoka otvorene hovoria, že jeho... Čítať ďalej
27 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik