Obľúbený slovenský výrobca POTICHU ZMENIL svoje produkty: TOTO ľudí rozhodne nahnevá!
12 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Do obchodu už treba chodiť iba s lupou! Niekedy sa môže stať, že produkty zmenia svoju gramáž alebo zloženie, a to aj bez toho, aby na to výrobca upozornil. To je teraz aj prípad spoločnosti Sedita.

 

Na tento problém upozornili Aktuality, ktoré poukázali na to, že obľúbené sladkosti Slovákov sú iné – menšie. Pečivárne Sereď kvôli zdražovaniu surovín znížili gramáž keksíkov Lina. Z pôvodných 60 g klesla na 50 g. K tejto zmene malo dôjsť ešte v septembri minulého roka, avšak doteraz o tom nik neinformoval.

„Keďže sme chceli, aby pri súčasnom zdražovaní surovín bola Lina stále cenovo dostupná, pristúpili sme k miernemu zníženiu jej hmotnosti s tým, aby sme aj naďalej pri jej výrobe používali len tie najkvalitnejšie suroviny,“ uviedla Sedita pre Aktuality.

Menej náplne, aspoňže posýpka zostala

Keď si na stránke Tesca porovnáme pôvodnú 60-gramovú Linu so súčasnou 50-gramovou, odhalíme len nepatrné rozdiely. V prípade 60 g keksíka išlo o oblátky s kakaovou krémovou náplňou (54 %) s arašidmi v kakaovej poleve, zatiaľ čo 50 g verzia má názov oblátky s kakaovou krémovou náplňou (50 %) s arašidmi v kakaovej poleve. V oboch prípadoch je zhodne po 11 % pražených arašidov.

To pre Aktuality potvrdila aj samotná Sedita, podľa ktorej zostala vrstva orechového posypu rovnaká, keďže práve to robí Linu Linou. Keďže nechceli pristúpiť k používaniu lacnejších ingrediencií a aróm, radšej sa rozhodli pre zníženie gramáže tohto produktu. V prípade Horaliek a Mily zostala pôvodná gramáž zachovaná.

Markíza mierne mení kurz... A progresívci spustili NEPRÍČETNÝ BOJOVÝ POKRIK!
TV Markíza po voľbách mierne mení kurz. Vymenili šéfa spravodajstva, zástupcom akcionára sa stal Vladimír Mužík, ktorý pracoval v Babišovej MAFRA Slovakia, informuje na sociálnej sieti komentátor a novinár Dag Daniš. A progresívne médiá spustili... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik