Tabák a Pročko skončia pred súdom (VIDEO)
11 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Poslanec Jozef Pročko (bývalé OĽaNO) „zatrúbil“ do protiútoku. Pred časom ho totiž Romana Tabák (SNS) obvinila z obťažovania, k čomu sa s podobnou skúsenosťou podľa jej slov pridáva niekoľko ďalších žien. Pročko sa teda rozhodol a na Romanu Tabák podal trestné oznámenie. O tomto rozhodnutí v pondelok na poludnie informoval na svojej facebookovej stránke a pridal k nemu aj video, v ktorom predátora urobil práve zo svojej bývalej poslaneckej kolegyne.

Koncom februára sa Romany Tabák niektorý z jej fanúšikov opýtal, či je pravda, že ju kolega Pročko obťažoval. Vysvetlila, ako to bolo, na čo ju exkolega obvinil, že si to vymyslela. Romany sa zastala aj vtedajšia kolegyňa Katarína Hatráková a údajne jej „Pročkove problémy“ potvrdil aj Eduard Heger. Pročko sa však nevzdal – podal trestné oznámenie, dokonca žalobu.

Nepríjemná skúsenosť

Pred troma rokmi pred hotelom Bôrik poslaneckej kolegyni Romane Tabák Pročko adresoval oplzlé poznámky. Neskôr sa jej ospravedlnil a tak to neriešila, no v tom momente na ňu pôsobil, ako zmyslov zbavený. Keď sa to nedávno riešilo na Úrade vlády dostala odpoveď, že on je tým známy.

Pročko má problém. Tabák nie je jediná
Uplynulý týždeň priniesol aj nepeknú skutočnosť o poslancovi bývalého OĽaNO Jozefovi Pročkovi. Ten mal obťažujúce poznámky voči niekdajšej kolegyni z klubu Romane Tabák, proti čomu sa dôrazne ohradil. Lenže Tabák nebola jediná. K podobnej... Čítať ďalej
02 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Zastala sa jej kolegyňa

Poslanec Pročko na jej slová reagoval spôsobom, že sama sebe položila otázku a sama si na ňu aj odpovedala. Romana Tabák však reaguje, že Pročkov status je od A po Z klamstvo. „Až je desivé, čo je to za narušeného človeka,“ zareagovala pre Plusku Tabák. Ak v tom orgány činné v trestnom konaní vidia trestný čin, mali by to riešiť. „A potvrdím túto udalosť ešte aj s viac detailmi. Všetci vedia, že má problém. Ozvali sa aj ďalšie ženy. Dobre, že som povedala pravdu," doplnila Tabák. Na jej obranu sa postavila ďalšia bývalá poslankyňa, Katarína Hatráková.

„A mňa si sa prečo neopýtal? Tiež som sedela na blízku. Možno preto, že by som povedala, že Romana hovorí to, čo mnohí vedia a zažili tiež. Tvoje sexuálne narážky voči ženám i voči mužom sú neprístojné. Napísať takýto status je z tvojej strany absolútnou drzosťou a dôkazom nulovej sebareflexie. Nemáš sa pod kontrolou a mal by si to riešiť,“ komentovala Pročkov status Hatráková.

Vie o tom aj Heger

„Bola som veľmi pekvapená z reakcie pána Hegera. Povedal mi, Romana, nie som vôbec prekvapený, že si povedala jeho meno. Viem, že s tým mal problém aj v minulosti a nie si jediná,” hovorí bývalá poslankyňa Tabák v rozhovore s Ankou Žitnou o tom, čo sa malo odohrať medzi ňou a bývalým premiérom Hegerom.

Tabák: “Heger mi povedal, že Pročko s tým mal problém aj v minulosti”
Poslanec Jozef Pročko z Matovičovho hnutia Slovensko ohlásil, že na Romanu Tabák pre obvinenia zo sexuálneho útoku podal trestné oznámenie. Bývalá poslankyňa Tabak tvrdí, že z toho obavy nemá, pretože existuje viacero svedkov a dokonca aj sms... Čítať ďalej
07 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Hrdina Pročko

„Po vstupe do NRSR som sa nezmenil. Moje hodnoty zostali hodnotami, ktoré som vždy preferoval. Rovnosť, spravodlivosť, boj proti korupcii a zlodejom som vždy mal a mám hlboko zakorenené. Moje vystúpenia v rozprave, moje rozhovory a prejav je konzistentný,“ píše Pročko v úvode svojho statusu a pokračuje tradičnou zbierkou toho, aké zlo tu Robert Fico, Andrej Danko, Peter Pellegrini a ich nominanti robili, robia a budú robiť.

Ale k veci...

„Podal som trestné oznámenie na Romanu Tabak a podávam na ňu aj súdnu žalobu. Od prvej chvíle v parlamente som bol jej veľkým oponentom a moji kolegovia vedia o našich sporoch, kedy som na jej absurdity otvorene oponoval. Náš vzájomný opozit bol nezmerateľný. Nie je pravda čo tvrdí,“ píše ďalej Pročko s tým, že jeho Romanin sexuálny život nezaujíma a aj za poznámku o stehnách, ktorú si vlastne vyprovokovala, sa jej ospravedlnil.

„V tomto videu je krásne vidieť ako vodu kážu a víno pijú s cieľom, aby sme boli krotkí. Pred 25 rokmi som bol obľúbený moderátor. Dnes som pri Matovičovi. Tí, čo ma pred 25 rokmi prosili o podpis do výstrihu dnes tvrdia, že som úchylák,“tvrdí na záver Pročko.

Sú toho plné siete! Jozef Pročko mal obťažovať bývalú poslankyňu NR SR!
Romana Tabák je jednou z političiek, ktoré so svojimi fanúšikmi (ale aj odporcami) živo komunikujú cez sociálne siete. Občas tiež dá svojim sledovateľom šancu klásť jej otázky, na ktoré odpovie. A odpovedá aj na tie veľmi nepríjemné. Veď ako inak... Čítať ďalej
28 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik