Peter Kotlár: Na každého príde, zoznam MOMiek už majú príslušné orgány (GALÉRIA)
24 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

TV Markíza od začiatku týždňa tvrdí, že komisia, ktorú vedie vládny splnomocnenec na vyšetrenie manažmentu covidu na Slovensku Peter Kotlár (SNS), nemá k dispozícii dáta, pretože sú zmazané. Kotlár hovorí, že je to omyl – dáta majú, dokonca rekonštruujú aj tie, ktoré boli zmazané. „Ak si p. XY myslí, že počas svojho prešetrovania COVID “doby” zistím akurát to, že sa urobilo kopec dobrých vecí, tak nerozumiem, prečo ma teda nenechajú prešetrovať,“ konštatuje Kotlár.

Kotlár ešte v nedeľu, 18. februára upozornil, že informácia o covidových amnestiách bola poňatá celkom nevhodne. Aktuálne uvádza, že vyhlášky vydávané Jánom Mikasom, vtedajším hlavným hygienikom SR Budú musieť obstáť pred Ústavným súdom. Upozorňuje tiež, že veľa vecí sa dá dokázať spätne, aj z anonymizovaných údajov. Takými rozhodne nie sú „zárobky“ na Mobilných odberových miestach (MOM-kách). Pandémiu podľa neho treba prešetriť aj kvôli nárastu samovrážd, či nenarodených detí v pomere k roku 2023. Ak sú to len špekulácie, každý by mal mať záujem na tom, aby boli prešetrené.

Covidové amnestie

Informácia o „amnestiách“ splnila aj iný účel. Spustila veľkú vlnu kritiky zo všetkých strán.

„Vôbec nikto sa nespýtal na konkrétnosti. Kedy to bude použité, kedy sa s tým pôjde von. Pôjde sa s tým von vtedy, pokiaľ protiústavnosť Mikasových vyhlášok nebude preukázateľne postačovať na riešenie ostatných priestupkov, ktoré budeme môcť riešiť cestou generálneho pardonu,“ objasňuje Kotlár. Zistili teda nálady v spoločnosti a aj tí, ktorí s nimi spočiatku chceli spolupracovať hovoria o nepremyslených krokoch, čo sa tak môže javiť.

Peter Kotlár: MOM-ky bola jedna obrovská zlodejina na národe (VIDEO)
Nedeľné vysielanie dua Martina a Peter na YouTube prinieslo zaujímavé informácie z oblasti vyšetrovania manažmentu pandémie na Slovensku. „Vymyslíme spôsob, ako zverejníme tieto eseročky a týchto podnikateľov, ktorí sa následne v rokoch 2023 a 2024... Čítať ďalej
19 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Len pár príkladov

Preukázateľný je podľa Kotlára fakt, že vyhlášky vydávané hlavným hygienikom Jánom Mikasom boli v rozpore s ústavným zákonom. Nesúlad bol v rozsahu jeho kompetencií a jeho konaní, čo je jasne zadefinované v zákone, teraz bude dôležité počkať na Ústavný súd.

„To, čo vieme dokázať spätne, je porušenie zákona. To sa nezmaže, to sa nedá vymazať,“ dopĺňa Kotlár s tým, že veľa z toho, čo sa snažia zabrániť dokázať, ukážu aj anonymizované dáta.

MOM-ky ako riadna „ryža“

Kotlár upozorňuje aj na fakt, že existuje aj súhrnný zoznam MOM-iek, ktorý práve prechádza kontrolami. Sľubuje, že dôjde na každého, ako príklad použil len jeden subjekt.

„No, je ich veľmi veľa, ale na nikoho nezabudneme,“ avizuje splnomocnenec vlády s tým, že zoznam odovzdal kontrolným úrady štátu.

Ilustračný obrázok, Zdroj: TASR - Pavol Zachar
Načo je to všetko dobré

Mnohí ľudia argumentujú, že na túto dobu treba zabudnúť, čím skôr sa „pozbierať“ a ísť dopredu, „nerýpať sa“ v starých ranách. Lenže Kotlár argumentuje, že tu ide o zbytočne ukončené ľudské životy. Kvôli zlej ekonomickej situácii v pandemickom období stúpol počet samovrážd. Pseudo-podnikateľom to zrajme neprekážalo...

„Koľko detských ihrísk sa dalo za to postaviť. Ale veď načo, deti sa nesmú hrať, veď zvykajme si na lockdowny,“ pripomína Kotlár. Znepokojený je však aj údajmi o počte narodených detí v roku 2023 v súvislosti s interrupciami. Tu už ako lekár vidí aj súvis s neanonymizovanými dátami očkovaných žien. Ak sa mýli, je lepšie prešetriť to.

MZVEZ odporúča vyhýbať sa masovým zhromaždeniam vo Francúzsku
Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR odporúča Slovákom vo Francúzsku, aby sa z dôvodu bezpečnosti vyhýbali masovým zhromaždeniam. Pripomína, že od 15. januára platí na území Francúzska stupeň bezpečnostného rizika... Čítať ďalej
24 | 02 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Plán splnomocnenca

„Nezákonné postupy prešetríme, MOM-ky preveríme, dáta zrekonštruujeme, prstom ukážeme na zodpovedných, sľubuje Peter Kotlár, splnomocnenec vlády pre prešetrenie manažmentu pandémie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik