Hellebrandt sa dnes stavia do pozície obete. Pred pár rokmi ešte moralizoval o zodpovednosti (VIDEO)
12 | 02 | 2024 I Eka Balašková

Tomáš Hellebrandt dal o sebe vedieť naposledy po tom, ako sa nechal ošetriť bez toho, aby personál nemocnice upovedomil, že je nositeľom vážneho infekčného ochorenia. Odstúpil z poslaneckého mandátu a dnes je pre liberálnu časť voličstva martýrom, hoci vedome zatajil to, čo personál nemocnice mal vedieť. Lívia Pavlíková z Kulturblogu však pripomína, že táto zhovievavosť sa u Hellebrandta neobjavila príliš dávno – ešte v roku 2021 horlil proti tým, ktorí nie sú zaočkovaní experimentálnou vakcínou proti covidu.

Tomáš Hellebrandt sa podľa svojich slov na Slovensko vrátil s úmyslom prispieť tu k lepšiemu životu, o to viac ho mrzí chyba, za ktorú sa na sociálnej sieti ospravedlnil. „Kvôli tejto chybe som sa rozhodol vyvodiť politickú zodpovednosť a vzdal som sa mandátu poslanca NR SR,“ uviedol Hellebrandt na Facebooku. Za Hellebrandta sa postavila aj mimovládka Inštitút ľudských práv, ktorá ako odpoveď na kauzu podala trestné oznámenie na Nemocnicu s poliklinikou v Žiline. Predmetom je údajná Hellebrandtova stigmatizácia a správanie žilinskej nemocnice je neakceptovateľné a neospravedlniteľné.

V prípade progresívca Hellebrandta nastal NEČAKANÝ ZVRAT!
V stredu, 7. februára predpoludním Tomáš Hellebrandt (PS) odstúpil z pozície poslanca Národnej rady SR. Šéfka komunikačného oddelenia progresívcov zatajila veľmi vážny dôvod jeho odstúpenia – Hellebrandt sa 15 rokov lieči na vážne infekčné... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

„Svojim správaním však táto nemocnica poškodzuje dobré meno celého zdravotníctva a prispieva k stigmatizácii a diskriminácii. Navyše za celou touto kauzou cítiť aj homofóbiu,” povedal riaditeľ Inštitútu ľudských práv Peter Weisenbacher

„Ten ex poslanec PS, ktorý šiel s vedomím, že má HIV na zákrok do nemocnice a personálu to nezmienil, aj keď vedel, že je to trestný čin a potom neskôr sa z toho celého vyviňoval a označoval sa za obeť, pretože žijeme vo veľmi stigmatizujúcej spoločnosti a hanbil sa to povedať, tak ten istý exposlanec v roku 2021 napísal takýto status,“ hovorí Pavlíková a ďalej cituje Hellebrandtov príspevok.

„Nezaočkovaní ľudia neohrozujú iba seba, ale aj ľudí naokolo a šírením vírusu spôsobujú škody v zdravotníctve, spoločnosti a v ekonomike. Špeciálna daň pre nezaočkovaných by mala viacero výhod,“uvádza poslanec vo svojom príspevku spred takmer troch rokov.

Pavlíková dodáva, že poslanec, ktorý chcel daň pre nezaočkovaných tvrdil, že nezodpovední ľudia si zaslúžia trpieť. „Ja sa len pýtam. Existuje niečo pokryteckejšie a nebezpečnejšie, ako progresívni politici?,“ uzatvára Pavlíková.

TOTO MUSÍTE VIDIEŤ! Danko nekompromisne naložil Dírerovi, Hellebrandtovi i Šimečkovi (VIDEO)
Dírerko z TA3 Hellebrandta nerieši. Pán Dírer, ak to neviete... Skonštatoval to na sociálnej sieti Andrej Danko v reakcii na nedeľnú diskusnú reláciu TA3 v hlavnej úlohe s Richardom Dírerom. „Dobre nás to v tom socializme naučili, že každý musí... Čítať ďalej
12 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik