VIDEO! EKOLOGICKÍ AKTIVISTI OLIALI MONETOV OBRAZ POLIEVKOU!
11 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová

Dvaja ekologickí aktivisti poliali polievkou obraz „Jar“ od impresionistu Clauda Moneta, ktorý sa nachádza v múzeu v Lyone. Informuje o tom BFM TV .

„Táto jar bude naša posledná, ak nepodnikneme žiadne kroky. Čo budú kresliť naši budúci umelci? O čom budeme snívať, ak už nebude jar?" - skandovali aktivisti patriaci k hnutiu Riposte Alimentaire.

Polícia obe ženy zadržala. Obraz preskúma reštaurátor. Je potrebné poznamenať, že sklo, pod ktorým sa plátno nachádzalo, nie je vodotesné.

Environmentálni aktivisti z Riposte Alimentaire na konci januára naliali polievku na obraz „Mona Lisa“ („La Gioconda“) od Leonarda da Vinciho v Paríži v Louvri. Ohlásili začiatok kampane občianskeho odporu s cieľom radikálnej sociálnej a klimatickej zmeny a naliatie polievky na Da Vinciho obraz bolo začiatkom tejto kampane.

Predtým aktivisti rozbili ochranné sklo obrazu „Venuša so zrkadlom“ od španielskeho umelca Diega Velazqueza v Národnej galérii v Londýne . Zadržala ich polícia.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Slová TRUMPA vyvolali obrovský rozruch! USA už nebudú podporovať TIETO krajiny NATO
Pokiaľ krajiny NATO nebudú dávať dosť peňazí na obranu a napadne ich Rusko, USA pod vedením Donalda Trumpa im neprídu na pomoc. Trump, ktorý sa zaujíma o republikánsku nomináciu na post prezidenta sa tak vyjadril v sobotu behom predvolenej kampane... Čítať ďalej
11 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik