Aktivista Heredoš: Sexuálna orientácia ako dôvod na zľavu? To kde sme?!? (VIDEO)
30 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Miro Heredoš v pondelok takmer odpadol – po chodbách magistrátu sa podľa jeho informácii šíri šuškanda, že do konca svojho mandátu by chcel Matúš Vallo pozdvihnúť turistický ruch v Bratislave. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby to nemal v úmysle za pomoci „turistických dúhových poukážok“. Vo videu na Facebooku Heredoš prináša informácie, že do roku 2026 má byť aj toto Vallov boj proti rozmáhajúcemu sa občianskemu odporu.

A nie len proti nemu, ale aj „na truc“ ministerstvu kultúry a jeho dotačnej stopke dúhovým mimovládkam. Heredoš vo videu na Facebooku hovorí, že tento Queer City Pass má LGBT ľuďom poskytovať rôzne zľavy. Pýta sa preto, aké zľavy dostanú napríklad otcovia s bežnými rodinami.

Vallov „truc podnik“

Podľa Heredoša má ísť niečo podobné, ako je zavedené už v susednej Viedni, Berlíne, alebo Kolíne nad Rýnom. Queer City Pass má byť odpoveďou aj na dianie na Ministerstve kultúry a tomu, ako sa pod vedením novej ministerky postavilo voči dúhovým mimovládkam.

„A tak sa šušká, že by aj tu v Bratislave magistrát rád zaviedol Queer City Pass. To je akási európska turistická zľavová vstupenka pre lesby, gejov, alebo inak morálne upadnutých návštevníkov mesta,“ vysvetľuje Heredoš s tým, že vďaka tomu ušetríte pri návšteve atrakcií, či reštaurácií, máte zadarmo verejnú dopravu.

Lukáš Machala: Veľmociam sa nepáči vláda, skúšajú to cez rezort kultúry (VIDEO)
Vedúci služobného úradu Ministerstva kultúry (MK) SR Lukáš Machala (SNS) tvrdí, že pokračuje spravodajská operácia na likvidáciu ministerstva. V Rozhovoroch s Mimi Šramovou však povedal, že aj on, aj ministerka Šimkovičová prišli na ministerstvo... Čítať ďalej
24 | 01 | 2024 | Eka Balaskova

Veď príď a zaplať si...

„Vidíme, kde sme sa zase dostali? Výhody a zľavy pre zahraničných turistov na základe ich sexuálnej orientácie? To kde sme,“pýta sa pohoršený Heredoš. Ten nemá problém s tým, že niekto príde, navštívi kostoly, pamiatky a naje sa tu, ale sexuálna orientácia podľa neho nie je dôvodom na zľavu.

Pýta sa tiež, aké zľavy dostanú (u nás ešte stále normálne) rodiny s deťmi. „Nie, nesúhlasím s tým. Voči dúhovým agendám musíme jednoznačne bojovať,“ uzatvára Heredoš.

A tak sme sa na to pozreli...

Keď chcete o Queer City Pass niečo zistiť, nie je to problém. Na ich stránkach nájdete napríklad aj miesta, kde všade sa s týmto „lístkom“ dostanete. Ponuka je skutočne bohatá. V Berlíne môžete navštíviť tamojšie Illuseum, v kolínskej Barcelon kolonia si môžete plnými dúškami užívať nočný život a vo Viedni vás so zľavou privítajú v komornej opere.

To sa oplatí ... či ani nie?

S Queer City Pass získate nielen lístok na verejnú dopravu, ale získate aj hodnotné zľavy do queer barov, klubov, kultúrnych podujatí a turistických atrakcií. V Berlíne, Kolíne nad Rýnom alebo Viedni sa môžete lacno dostať z jedného miesta na druhé a tiež môžete preskúmať queer miesta v meste, ktoré sú pre vás obzvlášť príťažlivé. Ako lesbický, gay alebo trans* návštevník sa tam môžete cítiť ako doma. Súčasťou schémy sú aj najvýznamnejšie udalosti, ako je prehliadka historického mesta alebo návštevy významných kultúrnych inštitúcií mimo queer scény. Toto je váš všestranný, bezstarostný balík pre úspešnú cestu mestom,“ láka stránka na návštevu metropol.

Kramplová: Slovensko nepotrebuje liberálne podvody (FOTO)
Proti ministerke kultúry Martine Šimkovičovej sa prakticky od jej menovania strhla šialená antikampaň, ktorá nijako neutícha. Skôr naopak. S jej pribúdajúcimi rozhodnutiami, za ktorými stojí množstvo Slovákov, sa tlak na jej odvolanie, dokonca... Čítať ďalej
23 | 01 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik