Takto šafária liberáli v Bratislave! Čo ušetril Vallo na Vianociach pre Bratislavčanov, to preflámoval magistrát
07 | 01 | 2024 I Mária Sliacka

Matúš Vallo je typický progresívec. Navonok káže vodu, v skutočnosti pije víno. Občanom Bratislavy oznámil, že chce šetriť, no pre svojich ľudí vystrojil parádny večierok.  

Krásne reči o šetrení  

Bratislave sa za posledné roky podarilo vytvoriť si imidž párty mestá, z čoho profitoval cestovný ruch.Tento rok to však bolo iné. Primátor Bratislavčanom v polovici decembra oznámil, že koncoročné oslavy nebudú, lebo je potrebné šetriť. Takže napokon nebol ohňostroj ani program. Vallo občanom ponúkol iba moderovanie Ludwiga Bagina, vlastný príhovor a odpočítavanie sekúnd starého roka na digitálnom svetelnom počítadle.

Nespokojní ľudia šomrali, primátor si húdol svoje  

Na sociálnej sieti facebook sa to ľudia snažili primátorovi spočítať a osladiť. Kritiku však  Vallo odbil frázou, že mesto nemá peniaze. „Všetci by sme mali radi bohatší silvestrovský program, momentálne sme však v náročnej situácii s rozpočtom, ktorú žiaľ do veľkej miery ovplyvnila inflácia a rozhodnutia predchádzajúcich vlád,“ napísal.

Pokrytectvo v priamom prenose

Denník Štandard však zistil, že veci sa majú trochu inak. Peniaze sa odrazu takmer čarovne našli a zamestnanci magistrátu si užili veľkolepý vianočný večierok Stál viac ako 30 000 eur a údajne na ňom mala hrať Vallova kapela Para , ktorá zinkasovala skoro 9000 eur.

Netransparentné praktiky

Na organizácii bratislavského Silvestra sa podieľali Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) a nezisková organizácia Hlava 98. Hlava 98 je vlastnou organizáciou mesta, ktorej úlohou je organizácia kultúrnych podujatí. Vybrali si ju primátor a ľudia z magistrátu. Štandard k tomu uviedol: „A keby si aspoň vybralo transparentne. Ako je v zmluve o spolupráci uvedené: „Táto spolupráca vzniká na základe poverovacieho listu Hlavného mesta SR Bratislavy zo dňa 16. 11. 2023.“ 

9 900 eur skoro za nič  

Úlohou združenia Hlava  98 bolo zabezpečenie elektrickej prípojky, objednanie a úhrada honoráru moderátorovi Ludwigovi Baginovi, zaplatenie poplatkov organizáciám kolektívnej správy práv a splnenie si oznamovacej povinnosť voči mestu. Plus ešte zabezpečiť produkčný dozor, čiže osobu, ktorá pár minút usmerňovala moderátora a primátora pri prejave. Za toto celé dostala Hlava 98 údajne 9900 eur, informuje Štandard.

Darček pre občanov a darček pre zamestnancov

Zatiaľ čo si zamestnanci magistrátu spolu s primátorom užili krásny darček v podobe večierka, darček dostali aj obyčajní Bratislavčania. Dva dni nato im magistrát oznámil zvýšenie daní z nehnuteľností o 30%.

Toto nech si Vallo cvaká z vlastného! (VIDEO)
Primátor hlavného mesta za svoje rozhodnutia žne kritiku z každej strany, no hlavne od nespokojných občanov. Jana Jányová (Smer-SSD) najnovšie upozorňuje, že Matúš Vallo si robí osobný mediálny koučing a politický prieskum spokojnosti z daní... Čítať ďalej
06 | 01 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik