Odkaz exministra: Nedajme sa pomýliť!
13 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Protesty, organizované opozíciou (menovite strany PS, SaS a KDH), proti návrhu vlády zrušiť Úrad špecializovanej prokuratúry neutíchajú. Okrem hlavného mesta sa protesty konali aj v Košiciach, Nitre, Žiline a Banskej Bystrici. Na tento špinavý mocenský boj reaguje aj bývalý minister školstva Juraj Draxler.“Bratislavská mediálna kaviareň, politickí aktivisti aj drvivá časť opozície sú sluhovia globálnej plutokracie, ich cieľom u nás je oslabiť aj zvyšnú slovenskú suverenitu.” 

Vo svojom statuse Draxler vysvetľuje, čo si môžeme predstaviť pod slovom plutokracia. Plutokracia má vraj svojich ideológov, organizátorov aj propagandistov. Spomína mená ako Timothy Snyder, Timothy Garton Ash, Anne Applebaumová, Ian Bremner a podobní. Podľa exministra majú nálepky "významných novinárov" či "analytikov". V skutočnosti len neustále opakujú rovnaké klišé, čo by každému racionálnemu človeku malo byť hneď zjavné.

"Zneužívajú na to ľudí, z ktorých mnohí svoje postoje myslia aj vcelku nezištne, ale zároveň sa príliš rýchlo nechajú zlákať možnosťou svoje každodenné frustrácie premeniť na postoj, ktorý sa tvári politicky.Na lokálnej úrovni si potom plutokracia krotí a vychováva svojich miestnych baránkov. Ideálne sú typy ako Václav Havel, Ivan Mikloš, alebo jeden aj druhý Šimečka. Nijako originálni myslitelia, ktorí ale veľmi chcú, aby ich ako mysliteľov či aspoň mozgy uznávali.

Na propagandu sa zneužívajú obrazy, ktoré sú mnohým ľuďom celkom príťažlivé. Plutokratický marketing sa napríklad tvári, akoby obrovské Spojené štáty s tými črtami, ktoré mnohých oslovujú (mnoho regionov s prívetivými ľuďmi, mnohé výnimičné filmy, hudba, veda) vytvorili oni, plutokrati, akoby to všetko vybudovali agresívni neokonzervatívci a ich pomocníčkovia.

Ak sa niekomu páčia niektoré črty západnej Európy, vrátane povojnového hospodárskeho rozvoja, aj sociálneho, marketéri megakorporatívneho sveta si to rýchlo prisvoja a tvária sa, že práve oni predávajú tento sen o prosperite.

Takto to bolo v 90. rokoch u nás, keď miklošovci a im podobní tvrdili, že za prosperitou a kultúrnou bohatosťou západnej Európy prvých povojnových dekád nie je otvorená mnohoraká spoločenská súťaž, dlhá tradícia osvietenskej aj renesančnej vedy a kultúry, boj odborov, prezieravé politiky umiernenej ľavice aj konzervatívcov, ale vraj toto všetko vie v skutočnosti zabezpečiť rýchly a najmä totálny rozpredaj všetkého domáceho pár korporáciám.

A potom budeme ako ten Západ.

Potom si našli nové témy. Keď už bolo málo vedy tak zrazu začali hlásať, že veda je dôležitá, keď sa kultúrny rozvoj rozdal totálnemu, hnusnému bulváru, tak sa začali akože intelektuálsky pozastavovať nad bulvarizáciou.

A rovnako im na práve a údajnej spravodlivosti dnes záleží akurát preto, že časť vývoja ohrozuje ich vlastné pozície. Do ktorých sa snažili zabetónovať.

Geograficky je to síce značná vzdialenosť, ale za akože oduševnelými prejavmi na námestí treba vidieť tučné a blahobytné zadky, ktoré sa rozvaľujú v country cluboch niekde v Maine či Marylande.

Pretože na tých námestiach im ani náhodou nejde o našu domácu demokraciu", uzatvára Draxler.

Advokár Hlbočan o Kolíkovej, aj o ŠP, ktorá je zhubným nádorom prokuratúry
S advokátom Ľubomírom Hlbočanom o rušení UŠP, manipuláciách v trestných konaniach, premlčaní, tisíckach spisov, Kolíkovej, Rozuzlení, Súdnej rade, Mazákovi aj o propagande v mainstreamových médiách. VIAC vo VIDEU: <iframe width="560"... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!