Gašpar o Kolíkovej: AKO MÁRIA V RÍŠI DIVOV (VIDEO+GALÉRIA)
11 | 12 | 2023 I Eka Balašková

Hoci je o porušovaní ľudských práv za uplynulé tri roky viac, ako 27 rozhodnutí Ústavného súdu (ÚS), bývalá ministerka Mária Kolíková (SaS) v diskusii s Tiborom Gašparom tvrdila, že ona netuší, o čom hovorí. Podľa Gašpara (Smer-SSD) sa musela zle vyspať, vymazať si pamäť, alebo žila v nejakom alternatívnom Slovensku. K rozhodnutiam ÚS treba totiž pripočítať aj rozhodnutia Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP). Aj o tom hovoril Tibor Gašpar na pondelkovej tlačovej besede.

 

Gašpar dokonca citoval krátky výrok z uznesení ÚS.

Tu Gašpar avizuje, že bude nutné do už existujúceho zákona zapracovanie formulky, že vďaka takýmto rozhodnutiam môže dokonca dôjsť aj k ohrozeniu života. Pôvodný zákon totižto s takouto možnosťou nerátal. Zákon tiež nerátal s cynizmom vyšetrovateľov, ktorí o obesení obvineného v dôsledku ich konania hovoria, že „to dal na šarkana“.

„V ďalšom kontexte debaty hovoria o tom, že máme vysoký počet obvinených v tej kauze, tak ich musíme prinútiť k ďalším samovraždám a takto ten počet okrešeme. Tu fakt ide o to, že hrozí ďalšie zmarenie ľudských životov. Nie len porušovanie základných ľudských práv a slobôd,“ pripomína Gašpar.

Napriek tomu, že citovaný výrok Ústavného súdu sa týka práve Gašparovho prípadu, v auguste 2023 ho na príkaz prokurátora Šúreka NAKA zadržala opätovne. Dôvodom malo byť, že vedel o niečom, pri čom ani nebol. Hoci so svojim obhajcom podali sťažnosť, dodnes o nej rozhodnuté nebolo a to preto, aby v ďalšom opravnom prostriedku nežiadal o prešetrenie Šúreka a vyšetrovateľa Konečného.

Ten Gašpara obvinil 5. decembra a Gašpar vyjadril presvedčenie, že aj aktuálne obvinenie je postavené výlučne na nejakom spolupracujúcom obvinenom. „Takto postupuje ÚŠP spolu s angažovanými vyšetrovateľmi aj teraz,“upozorňuje Gašpar. Ten však hovorí aj o hrozbe ujmy pre iné osoby.

ZÁHADNÉ ÚMRTIA vo vyšetrovacej väzbe? A Kolíková sa iba NEPOCHOPITEĽNE UŠKŔŇA (VIDEO)
"Poslankyňa Kolíková sa iba nepochopiteľne uškŕňa, keď sa hovorí o smrti ľudí vo vyšetrovacej väzbe. Psychicky narušení jedinci si dokážu odôvodniť všetko, aj násilnosti a sadistické postupy, ak ide o ich politických súperov," tvrdí Tibor Gašpar... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

„V tom je akútnosť potreby zmien, lebo takto tie procesy fungovať nemôžu. Znemožňujú nám opravné prostriedky, znemožňujú posúdenie nezákonnej činnosti a robia si účelové obvinenia ako sa im zachce,“ hovorí Gašpar, pričom nesúhlasí s tým, že takto má konať to, o čom sa hovorí, že je to elita slovenskej justície.

Zmeny preto treba prijať čím skôr. Podľa Gašpara sú argumentačne zdôvodnené a tí, ktorí ich kritizujú, hovoria o pocitoch, domnienkach, no vecný argument nemajú.

Reprofoto z FB videa / Tibor Gašpar
Reprofoto z FB videa / Tibor Gašpar
Reprofoto z FB videa / Tibor Gašpar
Reprofoto z FB videa / Tibor Gašpar

 

„Najmä apelujem na to, že títo ľudia spôsobujú to, že sa stali obete na životoch,“ zdôrazňuje Gašpar a pripomína advokáta Krivočenka, generála Lučanského, prípadne osobu, ktorá „to dala na šarkana“. Tí, ktorí so zmenami nesúhlasia, sú za tento stav priamo zodpovední.

„Tak, ako trebárs aj opozičná poslankyňa Kolíková, respektíve Daniel Lipšic a ďalšie osoby, ktoré sú pomenované v dôkazoch, ktoré dnes sú k dispozícii,“ uzatvára Gašpar.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

OPOZÍCIU IDE ŠĽAK TRAFIŤ! Zopakuje sa rok 2018? Nahradí Kolíková Farskú?
Sú to hyeny. Zneužili Kuciakovu smrť, zneužívajú aj jeho otca. To sa naozaj nenájde nikto, aby starému pánovi dohovoril? Prečo nenechajú rodičov v tichosti spomínať? Prečo ich zneužívajú na svoje politické ciele? Nestačilo, že proti Ficovi zneužili... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik