Progresívec ŠIMEČKA, bonviván SULÍK a KDH vo SVETLÁCH REFLEKTOROV! Matovič ide svoje...
09 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Opoziční poslanci nezaháľali a pustili sa do protestov. Zúčastnil sa ich i predseda SaS, ktorý toho má na rováši tiež dosť. Akciu si nenechali ujsť ani poslanci a nominanti za KDH. Igor Matovič sa dušoval, že nebude zavadzať. Dá sa mu vôbec veriť?

Michal Šimečka, ktorý sa nemieni vzdať publicity a používa akékoľvek dostupné prostriedky na zviditeľnenie sa pustil do organizovania demonštrácií. V prípade, že sa nenaskytne nikto, kto by mu mohol verbálne kontrovať, vychutná si už tradične pozitívne prijatie svojich maloletých priaznivcov, angažovaných zástancov liberálneho zmýšľania a celej bratislavskej kaviarne.

Objavil sa i Richard Sulík

Predseda strany Sloboda a Solidarita nezabudol poukázať na svoje morálne kvality a prodemokratické zmýšľanie a podporiť svojimi skúsenosťami mladíka Šimečku. Jeho úspechy sa mu môžu do budúcnosti hodiť, hoci kauza Dubaj EXPO2020 pošramotila jeho „čistý štít.“

Konzervatívne KDH si tiež neodpustilo svoju účasť a prišli spolu s nie konzervatívnymi Šimečkovcami bojovať za, ako sú presvedčení a presviedčajú o tom aj ostatných, právo a spravodlivosť.

"Davy" na ich strane

Opozícii nejde iba o nesúhlas so zrušením Úradu špeciálnej prokuratúry, hovorí i o ďalších zmenách v trestnom zákone, ktoré považujú za nedemokratické. Po stredajšej verejnej akcii v Bratislave organizujú akcie po viacerých slovenských mestách.

Akcií sa zúčastnia i občania mimovládnych organizácií ako napr. Inakosť, zastrešujúca práva LGBTI+ menšiny.

Opozícia pri organizovaní akcií, a nielen pri nich, nie je jednotná. Opozíciou v opozícii je totiž Igor Matovič a jeho hnutie Oľano. Na jeho stredajšej, neveľkej akcii, sa zúčastnila i strana Demokrati, ktorá sa do parlamentu kvôli jej volebným neúspechom nedostala. Matovič hovoril o ochote ustúpiť, podmienkou však je, že jeho ústupky budú „...v prospech parlamentnej aj mimoparlamentnej opozície“. Možno si chce už teraz získať priazeň potenciálnych voličov, aby sa dostal do Národnej rady Slovenskej republiky i nabudúce.

Ján Baránek o Matovičových KRVAVÝCH PAPRČIACH a o protestoch progresívcov (VIDEO)
Protest Zastavme ich!, ktorý 7. 12. zorganizovali tri opozičné strany (KDH, SaS a PS) v Bratislave zaujal aj politického analytika Jána Baránka. Pri počúvaní príhovorov rečníkov sa priznáva, že chvíľu musel predýchavať a vyšlo mu z toho, že v... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Matovič si však nepríjemné poznámky odpustiť neodpustí

„...som sa dozvedel, že problém je jediný, a ten sa volá Matovič...“komentuje poslanec za stranu Oľano. Ako ďalej vo svojom príhovore uvádza z listu ktorý obdržal: „Matovič vypisuje blbé citácie o tom, prečo povalila SaS-ka vládu a zároveň tam stále spomína, že sa k tomu povaleniu vlády pridalo aj Progresívne Slovensko.“ Matovič sa nedokázal udržať na uzde a pokračoval v šírení informácií o skrivodlivosti, ktorá mu boli ostatnými kolegami podľa neho utŕžená. Snáď by si mal konečne uvedomiť význam porekadla "hovoriť striebro, mlčať zlato."

Igorovi Matovičovi je však jazyk za zubami cudzí
„Je to mimoriadne nepríjemné predstaviteľom SaS a zároveň predstaviteľom Progresívneho Slovenska, preto sa vraj s Matovičom na žiadne pódium nepostavia...“ Igor Matovič je presvedčený, že by mali byť všetci voči občanom, ktorí na tieto protesty chodia a budú chodiť úprimní. Preto sa vyjadril, že mu je smiešne, ak bývalá Hegerova vláda nebojuje proti korupcii a ak jeho bývalí kolegovia dopustili, aby sa k moci dostala späť ním toľkokrát spomínaná mafia. Vo svojom príspevku k médiám si samozrejme nebol schopný pripustiť, kto, čím a ako rozbil funkčnosť jeho i Hegerovej vlády. O svojich intelektuálnych, osobnostných a morálnych vlastnostiach nepochybuje ani v najmenšom.
 
Je vôbec Igor Matovič schopný zostať doma a netlačiť sa tam, kam ho nikto nechce? Či sa stane nechcenou vtierkou na verejných akciách bývalých spoluaparátčikov. Alebo prídu terajšej opozícii vhod aj minimálne percentá, ktoré môže získať Igor Matovič a jeho elita aj nabudúce? To ukáže až čas.
Branislav Becík sa nezdržal! Matovič je narušený jedinec (VIDEO)
Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislav Becík (HLAS - SD) ostro naložil poslancovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO), ktorému nie je nič sväté. Ani predvianočný čas a sv. Mikuláš, ktorého Matovič doslova zneuctil. Matovič je podľa Becíka... Čítať ďalej
08 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!