ABSOLÚTNE NEPRÍPUSTNÉ! Pácha PROGRESÍVNY POMÄTENEC Hojsík v Europarlamente voči Slovensku VELEZRADU?
27 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

"KONAJTE PROTI MOJEJ VLASTI!" Toto je podľa europoslaneca Miroslava Radačovského heslo súčasného europoslanca a podpredsedu Europarlamentu Martina Hojsíka. Ten je totiž za to, aby EÚ zvážila zastavenie Slovensku prílev peňazí z eurofondov tak, ako sa to stalo v minulosti v prípade Maďarska a Poľska. Novú vládu na Slovensku nazýva vládou pomsty, ďalšieho autokrata v Európe, Róberta Fica. Už len stačilo z jeho strany povedať: „Konajte proti mojej vlasti!“ A zrada by bola dokonaná.

Nie málo občanov Slovenska zastáva názor, že je potrebné okamžite vystúpiť z EÚ. Je to legitímny názor a ako taký je ho potrebné rešpektovať.

Realita je však podľa Radačovského taká, že žiadna relevantná politická strana, či už z vládnej koalície (SMER, HLAS, SNS), ale aj celá opozícia takýto názor nezdieľa a jednoznačne sa prihlásili k členstvu v EÚ, v NATO a všetkým medzinárodným organizáciám, ktoré akceptuje EÚ. A toto je potrebné tiež rešpektovať, pretože vyššie citované politické subjekty sú výsledkom rozhodnutia občanov SR vo voľbách.

Je preto absolútne logické, že v najbližšej budúcnosti budeme ako Slovensko členmi EÚ, členmi NATO a budeme mať aj svojich zástupcov v Európskom parlamente a že prebehnú aj voľby do EP, pripomína europoslanec.

Hojsík z PS žaluje eurokomisárovi: Sledujte Maďarsko, ale aj Slovensko (VIDEO)
Europoslanec Martin Hojsík (PS) sa obáva, že kroky novej slovenskej vlády podkopávajú právny štát. V Európskom parlamente komisára pre rozpočet Johannesa Hahna preto upozornil, že Európska komisia bude musieť pozorovať situáciu nie len v Maďarsku,... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Možné nebezpečné následky pre Slovensko

"Nie málo občanov Slovenska zastáva názor, že účasť europoslancov zo Slovenska v EP je zbytočná, pretože vzhľadom na ich malé množstvo a veľké množstvo poslancov z veľkých krajín je ich účasť bezvýznamná. Čiastočne to môže byť aj pravda, ale v skutočnosti to môže byť aj veľký omyl, s možnými nebezpečnými následkami pre Slovensko, ktoré môže spôsobiť aj jeden europoslanec, ktorého by občania omylom zvolili do EP," upozorňuje Radačovský.

Takýmto typickým omylom, ba skôr nešťastím pre Slovensko, je podľa politika súčasný europoslanec, podpredseda Europarlamentu a podpredseda hnutia Progresívne Slovensko Hojsík.

Nový podpredseda EP Martin Hojsík vystriedal na poste Michala Šimečku. (Foto: FB / Martin Hojsík)

"Z nedávnych jeho vystúpení v EP, čo bolo prezentované aj zverejnením v našich médiách, bez pochybností vyplýva, že je za to, aby EÚ zvážila zastavenie Slovensku prílev peňazí z eurofondov tak, ako sa to stalo v minulosti v prípade Maďarska a Poľska. V súvislosti s tým, ako tvrdí, už upozornil v EP komisára Európskej komisie pre rozpočet, Johanesa Hahna. Novú vládu na Slovensku nazýva vládou pomsty, ďalšieho autokrata v Európe, Róberta Fica. Už len stačilo z jeho strany povedať: „Konajte proti mojej vlasti!“ A zrada by bola dokonaná," konštatuje Radačovský.

Hlavný denník o tom informoval už v článku:

Slovenskí europoslanci NEVÁHALI a nabehli do Bruselu POSŤAŽOVAŤ SA NA FICA
Brusel to vyrieši... A Ficovi a najlepšie hneď celej novej slovenskej vláde riadne vypráši kožuch! Toto zrejme očakávajú slovenskí poslanci Európskeho parlamentu, lebo akonáhle sa im niečo na rozhodnutiach vlády nepáči, bežia sa sťažovať hneď na... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Nepodceňujme ho! Nezvláda výsledky volieb, tak chce trestať Slovákov

Môže si niekto pomyslieť. Nejaký nič neznamenajúci pomätenec, ktorý vyzýva na trestanie vlastného štátu a netreba ho brať vážne. Ale nie je tomu tak. Je to podpredseda Európskeho parlamentu EÚ. Vyzýva čelného finančného predstaviteľa Európskej komisie na možné trestanie Slovenska. Neuznáva výsledky demokratických volieb a preto nemôžeme byť k takémuto správaniu sa europoslanca zo Slovenska ľahostajní, prízvukuje Radačovský.

"Vyzývanie EÚ, jej inštitúcií a jej predstaviteľov na trestanie vlastného štátu, je nielen typické konanie pre ľudí, pre ktorých sa historicky osvojil pojem quisling (pejoratívne označenie politika, ktorý napomáha okupantom vlastnej krajiny. Výraz je odvodený od mena nórskeho politika Vidkuna Quislinga, spoluzakladateľa a vedúceho predstaviteľa nacistickej strany Nasjonal Samling, ktorý spolupracoval s Hitlerovými agentami a po nemeckej invázii do Nórska (operácia Weserübung) viedol bábkovú vládu, pozn. red.) ale aj jav skutočne v EÚ a vôbec vo svete skoro nevídaný," šokuje politik.

Miroslav Radačovský má na súčasnú situáciu v Afganistane jasný názor. Zdroj: TASR

Takto môže europoslanec konať len raz! Potom si už neškrtne

Radačovský prízvukuje, že nepozná nikoho v EP, ktorý by vyzýval EÚ na trestanie vlastnej vlasti, nech by bol akokoľvek nespokojný s výsledkami volieb, nech by boli aj v jeho štáte problémy, ktoré je potrebné riešiť. Resp. mohol by takýto europoslanec takto konať len raz a potom by sa na politickej scéne svojej vlasti a už vôbec nie v parlamente, nemohol objaviť vôbec.

Preto je podľa europoslanca veľmi dôležité, koho si v eurovoľbách občania SR vyberú ako svojho zástupcu v EP, pretože zvolením takýchto jedincov môžeme narobiť Slovensku nepredstaviteľné škody.

"Hojsík sa venuje ekologickým témam. A pokiaľ by som mal takéto jeho protislovenské konanie nazvať jeho slovníkom a ohodnotiť jeho osobu, tak by som musel povedať, že je to nanajvýš nevysvetliteľný prírodný úkaz, ktorý sa v histórii opakuje len málokedy a verme, že v radoch slovenských europoslancov naposledy," uzavrel Radačovský.

Hlas ľudu: Viete, podľa čoho sa pozná Slovák vo svete? Ako jediný člen národa se.e si do vlastného hniezda
Nie je to pekná vizitka, ale je to tak. Vlastenectvo a národná hrdosť sú minulosťou. Chcete dôkaz? Stačí sledovať, čo robia naši europoslanci v Bruseli. Keď taký Hojsík vyzýva európske inštitúcie, aby zasiahli voči Ficovi, nie je to len šliapanie... Čítať ďalej
24 | 11 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik