Europoslankyňa Ďuriš Nicholson sa pustila do ministerky a ministrov! Vraj pokrytci!
26 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholson sa na sociálnej sieti pustila do ministerky kultúry a ministrov koalície. Opozíciu nespomenula ani slovkom. Členov koalície nazvala: "...Oranžoví pokrytci"! A to všetko iba preto, že chceli poukázať a vydvihnúť 25. november, ktorý je Medzinárodným dňom za odstránenie násilia páchaného na ženách.

"Je naozaj dojemné, že ministri a ministerky kultúry sa včera ovešali oranžovými kravatami a šatkami. Takto si uctili Deň boja proti násiliu na ženách. Slovensko kašle na ženy čeliace násiliu. Kašle na dobitú študentku Soňu, na zavraždenú 21-ročnú Šarlotu, aj na všetky ženy, ktoré denne psychicky aj fyzicky mrzačia agresívni muži len preto, že ženy považujú za podradný poddruh človeka," zúrila Nicholson na sieti.

"Kvôli Dankovým hatlaninám o džendžer sme pred rokmi neratifikovali Instanbulský dohovor. Aj dnes je Slovensko medzi zopár krajinami, ktoré blokujú schválenie Smernice EÚ o boji proti násiliu páchanému na ženách. Už roky nezbierame ani len štatistiky o týraných ženách. Nezmenili sme zákon, ktorý by pomáhal obetiam násilia, nedali sme peniaze na krízové centrá a nezmenili sme ani len definíciu znásilnenia – u nás stále platí, že znásilnenie musí byť sprevádzané násilím na žene. Pritom väčšinu žien znásilní ich druh, manžel alebo iný blízky príbuzný. Ten nemusí zanechať modriny a predsa sa dopustí jedného z najodpornejších skutkov páchaných na ženách," dodala na sociálnej sieti.

"Takže, milé ministerky a milí ministri, môžete si dávať, oranžové šatky, kravaty aj spodné prádlo. Od vlády, ktorá blokuje smernicu EÚ a sama nerobí pre boj s násilím na ženách nič, je to len oranžový prejav pokrytectva a cynizmu," uviedla Ďuriš Nicholson.

Zdá sa, že pre niektorých to je naozaj tak: "Keď robia zle je, keď nerobia zle je..."! (pozn.redakcie).

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik