Taraba o Budajových prú*eroch na ministerstve: Bol to ten najvymyslenejší SLNIEČKARSKY ODBORNÍK na scéne!
01 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Video Zoroslava Kollára o pôsobení Jána Budaja (Demokrati) na poste ministra životného prostredia splnilo svoj cieľ – zaujalo aj tam, kde zaujať malo. Reaguje naň Budajov nástupca Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) a v súvislosti s envirorezortom má europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) dobrú správu.

Kollár vo videu hovoril o možnej lenivosti bývalého ministra životného prostredia, vďaka čomu Slovensko len na jednej neskoro vyplatenej zazmluvnenej objednávke prišlo o veľké peniaze. Nový minister životného prostredia tvrdí, že takýchto zmlúv je takmer dvetisíc. Katarína Roth Neveďalová však prináša aj dobrú správu - nedávno ju avizoval už riaditeľ SPP Hollý.

Lenivý minister

Zoroslav Kollár sa vo svojom aktuálnom videu pozrel na v podstate nenápadného Budaja. Čím menej pracoval, tým viac škody zrejme narobil. Kollár ako dôkaz Budajovej lenivosti ponúka informáciu o realizácii a dodaní informačného systému odpadového hospodárstva. Za ten však ministerstvo nezaplatilo, síce faktúry akceptovalo. MŽP sa dostalo do omeškania a po tom, ako sa s ním spoločnosť poskytujúca softvér súdila, muselo vyplatiť nemalé peniaze ešte aj za súdne trovy, nehovoriac o penáloch.

Video Zoroslava Kollára / HD

„Právnici tomu hovoria porušovanie povinnosti v správe cudzieho majetku a vzniknutá škoda značného rozsahu. Osobne na vás podám trestné oznámenie, ak nezačnú konať OČTK z úradnej povinností,“ avizuje vo videu Kollár.

Kam sa na neho hrabú investigatívni novinári! ZOROSLAV KOLLÁR NALOŽIL BUDAJOVI
Ako Zoro Kollár schoval všetkých investigatívnych mainstreamových novinárov do vačku! Vo svojom najnovšom videu sa venuje lenivému exministrovi životného prostredia Jánovi Budajovi, jeho pokladníkovi Braňovi Kaliskému, vrakunskej skládke aj... Čítať ďalej
01 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Informácie nevyvrátil

„Podľa mojích informácii po Budajovi zostalo približne 1900 nepodpísaných vecí. Sme vo fáze analyzovania  všetkých prebratých diel a služieb, za ktoré boli vystavené faktúry a Budaj ich síce prebral, ale neuhradil, čím vznikli štátu z úrokov z omeškania škody veľkého rozsahu. Budaj bol ten najvymyslenejší slniečkarsky odborník na scéne,“ konštatuje v stručnom facebookovom statuse minister Taraba na svojho predchodcu.

Dobrá správa od europoslankyne

Katarína Roth Neveďalová je s krokmi nastupujúcej vlády spokojná. Avizuje, že čerpanie peňazí pre domácnosti na zlepšenie energetickej efektivity bude opäť možné. Malo by ísť o fotovoltaiku, tepelné čerpadlá či zateplenie domov.

„Vieme ako dopadli Budajove výzvy, koľko nezmyslov bolo okolo toho a ako sa nevyčerpalo veľké množstvo peňazí. Verím, že sa úradníci poučili a ten, kto bude chcieť, bude môcť byť viac sebestačný pri dodávke elektriny, teplej vody a celkovej úspore nákladov na bývanie,“uzatvára dobrú správu týkajúcu sa envirorezortu europoslankyňa.

SPP už avizovalo poukážky

„Tým, že je to nová úsporná technológia, šetrí až do výšky 23 percent úspory na palivovom plyne. Ušetria tým pádom aj na účtoch za energie,“hovorí Hollý o výhode výmena kotla a spresňuje, že možnosť má každá domácnosť. Výška zliav sa pohybuje od 100 do 600 eur na kotol a závisí od výberu zákazníka. Prvú fázu projektu mienia ukončiť do konca roka a pokračovať v ňom budú podľa záujmu občanov, minimálne v budúcom roku. Ľudí však zaujíma aj to, či sa „na nich ujde“, či to nebude o tom, že kto skôr príde, ten dotáciu získa.

„Všetko bude závisieť od toho, aký bude záujem. V tejto fáze tam nie sú žiadne obmedzenia, takže občania môžu slobodne žiadať o zľavovú poukážku a vymeniť technológiu, dosiahnuť úspory a ciele, ktoré tým sledujú,“ vysvetľuje Hollý.

VYKUROVANIE ELEKTRINOU? Vyšlo by nás to ĎALEKO DRAHŠIE!
Obyvatelia Nemecka majú problém so zákazom nových plynových kotlov. Ten nakoniec prešiel s určitým posunom a v miernejšej podobe. SPP naopak prichádza s dotáciami na nákup nových kondenzačných kotlov. Tento krok vysvetlil v denníku Pravda Generálny... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!