TK Progresívneho Slovenska: Novinári takmer plakali spolu so Šimečkom (VIDEO)
10 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Kritika, vyhrážky, osočovanie, ohrozenie demokracie. Takéto slová sprevádzali vyhlásenia Michala Šimečku k novej situácii. Na štátnika ani diplomata nedorástol. Už straší občanov. A novinári nesklamali. Budú vo vleku liberálov i naďalej.

Peter Pellegrini bol od začiatku rozhodnutý, že pôjde do vládnej koalície s Robertom Ficom. Povedal to v utorok (10. 10.) predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka v reakcii na vyhlásenie lídra Hlasu-SD, že o zložení koalície bude strana ďalej rokovať už len so Smerom-SD a SNS.

„On bol od začiatku rozhodnutý, že ide s Robertom Ficom a že tam nebol v skutočnosti úprimný záujem sa dohodnúť, že to sú len prázdne výhovorky, čo sme dnes počuli od Petra Pelegriniho,“ reagoval Šimečka.

Dodáva, že nevidí dôvod, prečo Hlas nemohol rokovať so stranou PS. Tvrdí, že odmietol rokovania skôr, než sa vôbec začali, informuje RTVS.

Šimečka hovorí, že považoval za svoju povinnosť vyčerpať všetky možnosti, aby vznikla vláda bez Roberta Fica. Rozhodnutie Pellegriniho berie kriticky, ale rešpektuje ho. Odmietol, že by boli problémom nezhody medzi PS a KDH.

Pozrite si záznam TK Progresívneho Slovenska:

Progresívne Slovensko bude podľa Šimečkových slov tvrdou opozíciou. „Budeme ich kontrolovať, napomínať a neustále prinášať alternatívne riešenia a návrhy. Budeme strážiť právny štát, demokratické princípy, zahranično-politické smerovanie a ukotvenie Slovenska,“ povedal Šimečka na adresu potenciálnej novej koalície.

Podľa predsedu PS pozícia novej vlády nie je taká silná, ako by sa zdalo. Tvrdí, že majú veľmi krehkú a nestabilnú väčšinu v parlamente. Najmä pre poslancov, ktorí sa dostali do parlamentu na kandidátke SNS.

HLAS BUDE POKRAČOVAŤ V ROKOVANÍ O VLÁDNEJ KOALÍCII SO STRANAMI SMER A SNS  

HLAS – sociálna demokracia bude v rokovaniach o vytvorení novej vlády pokračovať so stranami Smer – slovenská sociálna demokracia a Slovenská národná strana. Rozhodlo o tom dnes jednomyseľne predsedníctvo HLASu. „Výsledkom týchto rokovaní musí byť koaličná zmluva, ktorá zadefinuje rozdelenie jednotlivých rezortov vo vláde, určí pomery v Národnej rade Slovenskej republiky a pomenuje jasné priority budúcej vládnej koalície,“ uviedol po rokovaní predsedníctva líder HLASu Peter Pellegrini. 

NAŽIVO: PS JE Z HRY! HLAS BUDE O NOVEJ VLÁDE ROKOVAŤ SO STRANAMI SMER A SNS (VIDEO)
HLAS BUDE O NOVEJ VLÁDE ROKOVAŤ SO STRANAMI SMER A SNS! Predsedníctvo HLASu jednomyseľne rozhodlo, že ďalšie rokovania o vytvorení novej vlády bude HLAS viesť so stranami Smer a SNS. <iframe... Čítať ďalej
10 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik