Ukrajinské zavádzanie! „Mŕtvy“ ruský admirál NIE JE AŽ TAKÝ MŔTVY
27 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Povesti o smrti admirála Viktora Sokolova boli značne prehnané! Ukrajina v pondelok tvrdila, že zabila najvyššieho ruského admirála veliaceho Čiernomorskej flotile, informoval portál Breitbart. V utorok sa však Sokolov objavil, očividne živý a zdravý, na videozázname stretnutia o obrane Kremľa, ktoré zverejnila ruská štátna spravodajská agentúra RIA Novosti, informuje POLITICO.

Bez dôkazov

Raketový útok, ktorý minulý týždeň odpálil krymské veliteľstvo ruského námorníctva, zabil 34 dôstojníkov vrátane veliteľa flotily Sokolova, uviedla Ukrajina v pondelok, hoci neposkytla žiadne dôkazy na podporu svojho tvrdenia.

Ukrajinské špeciálne operačné sily uviedli na Telegrame, že ich útok na hlavnú budovu veliteľstva Čiernomorskej flotily v prístavnom meste Sevastopol zranil 105 ľudí. Tvrdenia nebolo možné nezávisle overiť a sú výrazne odlišné od toho, čo oznámilo Rusko.

Živý a zdravý

V utorok sa však Sokolov objavil, očividne živý a zdravý , na videozázname stretnutia o obrane Kremľa, ktoré zverejnila ruská štátna spravodajská agentúra RIA Novosti.

V počiatočnom vyhlásení po piatkovom útoku  ruské ministerstvo obrany uviedlo, že zostrelilo päť prilietavajúcich rakiet a zahynul iba jeden príslušník armády, hoci veliteľstvo flotily bolo poškodené.

Amirál Viktor Sokolov, Ruské štátne médiá

Správy o  Sokolovovej smrti sa však  šírili online a Ukrajina v pondelok využila príležitosť oznámiť jeho zabitie a povedať, že Rusom na okupovanom Kryme spôsobila obrovské straty. POLITICO nemohla nezávisle overiť ukrajinské tvrdenia.

Raketová paľba bola poslednou v snahe Ukrajiny oslobodiť okupovaný Krym, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014. Tak sa zdá, že preceňovať svoje úspechy je už jedinou šancou Ukrajiny, ako zaretušovať nepodarenú protiofenzívu. Ale pravda väčšinou vyjde najavo!

Ukrajina tvrdí, že zabila najvyššieho ruského admirála
Stratégia dekapitácie? Ukrajina tvrdí, že zabila najvyššieho ruského admirála veliaceho Čiernomorskej flotile, informuje portál Breitbart. Bez dôkazov Raketový útok, ktorý minulý týždeň odpálil krymské veliteľstvo ruského námorníctva, zabil 34... Čítať ďalej
26 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik