ŠUTAJ EŠTOK: Časy policajného „DIVOKÉHO ZÁPADU“ sa musia SKONČIŤ!
17 | 09 | 2023 I Ladislav Kováčik

Kandidatúru pána Korčoka hodnotím ako pokus o mediálnu výrobu ďalšieho marketingového a liberálneho prezidenta, hovorí v exkluzívnom rozhovore pre Hlavný denník poslanec Národnej rady SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Hlavný denník: Ako hodnotíte policajnú akciu Rozuzlenie, v rámci ktorej boli obvinení aj bývalí riaditelia SIS Michal Aláč a Vladimír Pčolinský?

Šutaj Eštok: Ako absolútnu frašku, ktorej jediným cieľom bolo odstaviť riaditeľa SIS a šéfa Národného bezpečnostného úradu, aby nestáli v ceste policajnému prezidentovi Hamranovi a jeho partičke vyšetrovateľov čurillovcov v ovplyvňovaní situácie pred voľbami. Každý, kto si dovolil vzniesť akúkoľvek námietku voči nezákonným postupom týchto policajných kovbojov, skončil odvolaný, obvinený alebo rovno zatknutý. Všetci, ktorí majú iný a právne podložený názor na nezákonnosti vyšetrovaní za posledných tri a pol roka, sú skrátka podľa nich zločinci, len pán Hamran je lietadlo.

Nech si ľudia urobia názor sami. Len podotýkam, že ak by za bývalých vlád časť polície a prokuratúry robila čo i len zlomok toho, čo robí dnes, máme tu demarše z Európskej únie, kontroly europoslancov a titulky vo svetových médiách, že na Slovensku je nezákonne potláčaná politická opozícia.

Ale ťažko sa tomu čudovať, keďže presne toto nám diletanti z bývalej vlády sľubovali. Igor Matovič verejne v parlamente vyhlásil, že opozícia má „tichučko šúchať nožičkami a čakať, kedy si po ňu príde NAKA“, Veronika Remišová kreslila pexesá, kto má skončiť za mrežami a Richard Sulík pred kamerami vyhlásil, že predčasné voľby musia byť až v septembri, aby polícia stihla pozatvárať opozíciu. Výsledkom je dnešný absolútny rozvrat právneho štátu, a to sa po voľbách musí skončiť.

Hlavný denník: Aké kroky bude nová vláda musieť urobiť, aby sa Slovensko opäť dostalo na cestu právneho štátu?

Šutaj Eštok: Predovšetkým sa vrátiť k filozofii vlády Petra Pellegriniho: padni, komu padni, ale výlučne na základe práva a dôkazov. Počas Pellegriniho vlády mala polícia skutočne rozviazané ruky a za mrežami skončili osoby ako Kočner či Baštrnák, čo bolo dovtedy nepredstaviteľné. Ale zároveň sme neboli svedkami žiadnych okázalých a tragikomických policajných zásahov, keď sa päťdesiat po zuby ozbrojených kukláčov nevedelo zmestiť do jediného funkčného výťahu. Polícia a prokuratúra majú a musia konať výlučne v medziach zákona a nad ich konaním musí byť civilná kontrola, ako v každej demokratickej krajine. Časy policajného divokého západu sa skrátka musia skončiť.

Hlavný denník: Ako hodnotíte zvládanie aktuálnej migračnej krízy zo strany súčasnej úradníckej vlády? Aké kroky by ste v súvislosti s nelegálnou migráciou zaviedli Vy?

Šutaj Eštok: Úradnícka vláda v tejto otázke zásadne zlyhala. Nezabudnime však, že migračnú krízu tu nemáme posledné tri mesiace, ale minimálne posledný rok, kedy nám Česko i Rakúsko na obrovskú medzinárodnú hanbu zavreli hranice. To bolo a je maslo bývalého ministra vnútra Mikulca, ktorý dnes namiesto toho, aby sa za to občanom ospravedlnil a zmizol konečne zo slovenskej politiky, chodí so svojimi kumpánmi z OĽaNO narušovať mítingy iných politických strán, ako naposledy na našom Pelletóne v Trnave. Je to neskutočná hanba, ale tú majú predstavitelia OĽaNO hromadne vyoperovanú.

HLAS pristupuje k migračnej kríze naliehavo, ale nanajvýš zodpovedne. Už v júni sme upozorňovali úradnícku vládu, že má a bude mať na hraniciach problémy. Ibaže premiér spoločne s prezidentkou sa namiesto migrácie venovali odpáleniu ministra vnútra Ivana Šimka z funkcie len preto, že si to želal policajný prezident Hamran so svojimi kovbojmi. Výsledok je, že pred parlamentnými voľbami a v čase vážnej migračnej krízy nemá Slovensko skutočného ministra vnútra. To je niečo nepochopiteľné a kompletnú politickú zodpovednosť za to nesú pán Ódor s pani Čaputovou.

Naše odporúčania pre vládu boli a sú jednoznačné: musíme zaisťovať migrantov, kým sa dôkladne nepreverí ich totožnosť. Polícia im nesmie za pár minút uveriť vymyslené meno a vymyslený dátum narodenia, ale poctivo overiť, či naozaj takýto človek existuje a či nepredstavuje možnú hrozbu. Až po takomto overení môžu dostať akýkoľvek papierik od polície. Treba ďalej podstatne výraznejšie nasadiť slovenskú armádu na ochranu štátnych hraníc. A samozrejme, odvolať neschopného policajného prezidenta Hamrana, ktorý pri ochrane bezpečia slovenských občanov neustále zlyháva.

V HLASe sme presvedčení, že len slovenskí občania môžu rozhodovať o tom, kto má na Slovensko právo prísť a kto tu má právo ostať. Schopnosť brániť vlastnú štátnu hranicu je základným prejavom suverenity každého štátu. Buď sme suverénna republika alebo nie sme. A HLAS hovorí: Slovensko je suverénny štát, bude samo rozhodovať o tom, koho na svoje územie pustí a koho nie a dokáže si toto rozhodnutie aj vynútiť.

Provokatér Matovič v Trnave POHOREL! Hlasáci dávajú NÁVOD, ako s ním VYBABRAŤ (VIDEO)
Verejná medzinárodná hanba zrejme lídrovi OĽaNO nestačila a v piatok si chcel dať repete na mítingu Hlasu v Trnave. No hneď, ako začal "vyrevovať svoje mantry cez repráky", stalo sa niečo neuveriteľné! Takto treba na bláznov, hovoria hlasáci. A... Čítať ďalej
16 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Hlavný denník: Viete si predstaviť, že by strany Hlas-SD a Smer-SSD našli spoločnú reč pri hľadaní kandidáta na prezidenta Slovenskej republiky? Aké vlastnosti by z Vášho pohľadu mal mať budúci prezident? A ako hodnotíte ohlásenú kandidatúru Ivana Korčoka?

Šutaj Eštok: Budúci prezident musí byť rešpektovanou osobnosťou doma i v zahraničí, skutočnou ľudskou, ale i politickou autoritou. Slovensko potrebuje skončiť s érou marketingových prezidentov, ktorí prídu do najvyššej ústavnej funkcie bez akýchkoľvek skúseností z politiky. Samozrejme, že potom svoju úlohu nemajú šancu zvládnuť - nevedia odhadnúť, kedy prehovoriť k ľuďom a kedy naopak mlčať, nemajú rešpekt vo vláde ani v parlamente.

Prezident Slovenskej republiky má byť funkciou pre tých, ktorí ťažia zo svojich celoživotných ľudských, odborných i politických skúseností a delia sa o ne so slovenskými občanmi – a nie pre tých, ktorí sa do Prezidentského paláca prídu učiť základnú politickú abecedu.

O žiadnych menách ešte nebudem hovoriť, pretože v HLASe budeme túto otázku riešiť až po parlamentných voľbách. Osobne by ma však naozaj potešilo, ak by sme po desiatich rokoch liberálnych prezidentov mali v Prezidentskom paláci konečne človeka so sociálnodemokratickým zmýšľaním, aby sa dokázal zastať ľudí v ťažkých časoch, a pokiaľ vláda v pomoci ľuďom zlyhá, byť ich hlasom a ochrancom.

Kandidatúru pána Korčoka hodnotím ako pokus o mediálnu výrobu ďalšieho marketingového a liberálneho prezidenta, a to je všetko, čo k nej môžem povedať.

Hlavný denník: Je podľa Vás ešte možné, aby vznikla koalícia Hlasu-SD s Progresívnym Slovenskom? Aké sú „červené čiary“ strany Hlas-SD pre vstup do akejkoľvek koalície?

Šutaj Eštok: S Progresívnym Slovenskom vidíme len veľmi málo programových prienikov. HLAS je už od svojho vzniku stranou, ktorej centrom pozornosti je človek a jeho lepší život od narodenia až po dôstojnú starobu. Tri roky sa vyhýbame všetkým kultúrnym vojnám, pretože sme presvedčení, že zbytočne ďalej rozdeľujú slovenský národ. Preto hovoríme jasne o prioritách HLASu – pomoci všetkým, ktorí to potrebujú, nižších cenách potravín a energií, kvalitnejšom zdravotníctve a vyrovnaní regionálnych rozdielov.

A do toho prídu progresívci so svojimi nápadmi na legalizáciu všetkých drog, bezplatné rozdávanie kondómov, znižovanie dôchodkov či väzenie pre tých, ktorí urážajú LGBTI ideológiu. Prepáčte, ale zdá sa mi nenormálne a absolútne odtrhnuté od reality, aby tu strana, ktorá chce vyhrať voľby a spraviť z mladého pána Šimečku predsedu vlády, išla toto presadzovať vo svojom programe. To je len jediná istota – že Slovensko bude ešte viac rozdelenou krajinou, lebo tieto nápady jednoducho väčšina ľudí odmieta. A HLAS sa na ďalšom rozoštvávaní národa v žiadnom prípade podieľať nebude, práve naopak – sme presvedčení, že Slovensko viac ako kedykoľvek predtým potrebuje pokoj, jednotu a súdržnosť.

A čo sa týka našich „červených čiar“, pomenovali sme ich veľmi jasne a platia pre všetkých, ktorí sa dostanú do parlamentu: nebudeme spolupracovať so stranami, ktoré odmietajú plnohodnotný 13. dôchodok, silnú ruku štátu v oblasti potravín, energií a bánk a plán vyrovnania regionálnych rozdielov. A nebudeme spolupracovať ani so stranami, ktoré akýmkoľvek spôsobom ohrozia naše členstvo v EÚ a NATO. A samozrejme, za žiadnych okolností nebudeme spolupracovať s bláznom Igorom Matovičom, aj keby všetky tieto podmienky podpísal vlastnou krvou.

NA ŤAHU JE ÓDOR! Bude riešiť sexuálne obťažovanie v policajnej inšpekcii?
Vyšetrovateľka Diana Santusová podala sťažnosť na svojho nadriadeného Juraja Svítoka, okrem iného ho obviňuje zo sexuálneho obťažovania. Santusovej bývalý priamy nadriadený Ľubomír Imlej pomery v inšpekcii popísal v liste premiérovi Ódorovi. Za to,... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik